Кандидатите за президент на Републиканската партия се стичат в Айова, за да ухажват християнски консервативни избиратели

...
След около четири месеца до събиранията в Айова, републиканските кандидати
Коментари Харесай

След около четири месеца до събиранията в Айова, републиканските кандидати за президент се стекоха в щата Хоуки този уикенд за съботния есенен банкет на Коалицията за вяра и свобода в Айова, с надеждата да впечатлят консервативните евангелски активисти в щата.

Почти всички основни кандидати на Републиканската партия ще се обърнат към групата с едно голямо изключение – бившият президент Доналд Тръмп, който седи удобно напред в социологическите проучвания.

Вечерята в Де Мойн предоставя възможност на републиканските кандидати да ухажват влиятелен избирателен блок в Айова, който провежда първото състезание от надпреварата през 2024 г. на 15 януари, и да направят впечатление на събитие, където бившият президент не монополизира светлината на прожекторите .

В Айова Тръмп има повече от два пъти по-голяма подкрепа от най-близкия си конкурент сред вероятните членове на фракцията на Републиканската партия, според последното проучване на Des Moines Register/NBC News/Mediacom. Но малко повече от половината вероятни посетители на републиканската партия казват, че биха могли да бъдат убедени да подкрепят кандидат за президент, освен настоящия си първи избор.

Няколко от кандидатите вече наблягат на вярата в кампаниите си и дават приоритет на евангелските гласоподаватели, които се надяват да им помогнат да постигнат победа като победата на консервативния сенатор Тед Круз през 2016 г. на събранието в Айова над Тръмп.

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 15 СЕПТЕМВРИ: Републиканският кандидат за президент на САЩ и губернатор на Флорида Рон ДеСантис се обръща към Комитета за законодателни действия на Загрижените жени за Америка (CWALAC) на 15 септември 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. ДеСантис и бившият президент Доналд Тръмп трябва да изнесат забележки на двудневната лидерска среща на комитета през 2023 г. днес. (Снимка от Алекс Уонг/Гети изображения) ВАШИНГТОН, окръг Колумбия – 15 СЕПТЕМВРИ: Републиканският кандидат за президент на САЩ и губернатор на Флорида Рон ДеСантис се обръща към Комитета за законодателни действия на „Загрижените жени за Америка“ (CWALAC) на 15 септември 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. ДеСантис и бившият президент Доналд Тръмп трябва да изнесат забележки на двудневната лидерска среща на комитета през 2023 г. днес. (Снимка от Алекс Уонг/Гети изображения) Алекс Уонг/Гети изображения Северна Америка/Гети изображения

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, който е пред останалите в оспорването на преднината на Тръмп, в четвъртък стартира „Коалиция за вяра и семейство“, рекламирайки подкрепата на повече от 70 религиозни лидери в Айова и други щати с предсрочно гласуване на Ню Хемпшир и Южна Каролина. ДеСантис, който е посетил 56 окръга в събота в опита си да посети всичките 99 окръга в Айова, проведе митинг „Бог над управлението“ в Де Мойн в събота следобед, преди появата му на вечерята на Коалицията за вяра и свобода.

Републиканският сенатор Тим Скот от Южна Каролина и бившият вицепрезидент Майк Пенс се облегнаха на християнската си вяра, привличайки поддръжници, които казват, че им харесва как двамата са откровени за своята вяра и че това е важно за тях. Пенс също може би е бил най-гласовият в областта на Републиканската партия срещу абортите – въпрос, важен за консервативните евангелски гласоподаватели – призовавайки колегите си кандидати да подкрепят федералната забрана на абортите като минимум на 15-та седмица от бременността.

За бившия посланик на ООН Ники Хейли това посещение е първата промяна на кампанията в щата Хоки, откакто тя набра скорост в първия първичен дебат на Републиканската партия. Бившият губернатор на Южна Каролина проведе пет предизборни събития в Айова в продължение на два дни преди Коалицията за вяра и свобода.

Вивек Рамасвами, който също привлече интереса на гласоподавателите след представянето си на дебата, говори на избирателите за своята индуистка вяра.

 РАПИД СИТИ, ЮЖНА ДАКОТА – 08 СЕПТЕМВРИ: Републиканският кандидат за президент, бившият президент Доналд Тръмп говори на митинга на лидерите на паметниците, организиран от Републиканската партия на Южна Дакота на 08 септември 2023 г. в Рапид Сити, Южна Дакота. Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноем подкрепи Тръмп по време на събитието. (Снимка от Scott Olson/Getty Images) РАПИД СИТИ, ЮЖНА ДАКОТА – 08 СЕПТЕМВРИ: Републиканският кандидат за президент, бившият президент Доналд Тръмп говори на митинга на лидерите на паметниците, организиран от Републиканската партия на Южна Дакота на 08 септември 2023 г. в Рапид Сити, Южна Дакота. Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноем подкрепи Тръмп по време на събитието. (Снимка от Скот Олсън/Гети изображения) Скот Олсън/Гети изображения

На събитие в Ню Хемпшър миналия уикенд Рамасвами каза, че „ще се справи с това“, ако евангелистите решат, че номинираният трябва да е християнин, добавяйки, „моята работа не е да убеждавам никого да се откаже от това“.

Той добави, че е открил, че „всички ние, евреи, индуси, евангелски християни, католици, не сме толкова различни в това, че искаме хора на поста, които са откровени, които са честни“.

Бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън, бившият конгресмен Уил Хърд от Тексас, Райън Бинкли и Пери Джонсън също са планирани да говорят на банкета.

Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, който беше вокален критик на Тръмп, ще пропусне събитието в Айова в събота, избирайки вместо това да се съсредоточи върху Ню Хемпшир.

Коалицията за вяра и свобода на Айова казва, че работи за „образоване и оборудване на християните“ за граждански действия и за въздействие върху обществената политика в полза на ограничено управление, по-ниски данъци и социално-консервативни политики.

Али Мейн и Дженифър Агиеста от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР