След огромната подкрепа, която Иван Гешев получи от подчинените му

...
След огромната подкрепа, която Иван Гешев получи от подчинените му
Коментари Харесай

Защо един граждански съдия не подкрепя кандидата за главен прокурор

След голямата поддръжка, която Иван Гешев получи от подчинените му прокурори и следователи през последните дни, Висшият правосъден съвет получи писмо от един цивилен арбитър, който има кардинални причини против любимеца за основен прокурор. Става дума за доктора по административно право Васил Петров, който правораздава в гражданското поделение на Софийския областен съд.

Съдия Петров акцентира в позицията си, че основният прокурор на първо място би трябвало да бъде правист с доста необятни знания върху правната материя, а не стеснен експерт по наказателно право и специалист по арестите на предприемачи. С тези и други кардинални причини арбитър Васил Петров се афишира срещу кандидатурата на прокурор Иван Гешев за основен прокурор.

Mediapool разгласява цялата позиция на арбитър Петров

" Уважаеми членове на Висшия правосъден съвет,

Обръщам се към Вас като редови цивилен (брачен) арбитър от Софийския областен съд и като правист с емфатичен интерес в региона на административното право, с цел да изразя своето мнение по отношение на кандидатурата на заместител основния прокурор Иван Гешев за длъжността основен прокурор на Република България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР