След официалното откриване на зимния ски сезон в Банско очакванията

...
След официалното откриване на зимния ски сезон в Банско очакванията
Коментари Харесай

Новият зимен сезон: Двойно повече резервации в Банско в сравнение с миналата година

След формалното разкриване на зимния ски сезон в Банско упованията на туристическия и хотелиерския отрасъл са оптимистични. Резервациите за празниците са двойно повече спрямо отминалата година.

Голяма част от хотелите в Банско към този момент са резервирани за коледно-новогодишните празници. Традиционно за Коледа повече резервации има от българи, а за посрещането на новата година от чужденци. Най-много туристи се чакат от Гърция.

" Те към този момент са доста. През предишните уикенди, това беше преобладаващия поток туристи. Спазват разпоредбите, дисциплинирани са ", споделя Зорка Тамбукиева - секретар на туристическия отрасъл в Банско.

" Имаме доста резервации, несъмнено има и анулации поради несигурната конюнктура, само че като цяло сме оптимисти ", прибавя Иванка Банкова, управител на хотел в Банско.

След сполучливия летен сезон в курорта, няма спънка зимният ски сезон, който е най-доходоносен за Банско, да бъде сполучлив, макар ограниченията против COVID-19, сподели кметът Иван Кадев.

" Банско 8 пъти е приет за туристически град и ски курорт. Общината дружно с туристическия бранш прави всичко допустимо хората да са удовлетворени ", посочи Кадев.

Зелени документи в курорта ще се изискват единствено в хотелите и заведенията за хранене. На лифтовете е наложително единствено носенето на защитни маски.

" Ние ще работим при съблюдаване на всички ограничения, и по тази причина е належащо зеления документ ", счита Зорка Тамбукиева.

До 26 декември цените за въжен превоз картите остават на равнището от предходната година. След това обаче се покачват с 12%, което ще направи дневната карта 79 лева за възрастен.

Заради изобилните снеговалежи през последните седмици, изискванията на пистите са отлични. Остава обаче заплахата от лавини, в отвън обозначените за каране на ски места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР