След обявяването на първите преносими компютри с вградени Nvidia RTX

...
След обявяването на първите преносими компютри с вградени Nvidia RTX
Коментари Харесай

Пълният списък с игри, използващи функциите на RTX видеокартите

След оповестяването на първите портативни компютри с вградени Nvidia RTX графични процесори, както и на по-евтината видеокарта RTX 2060, геймърите останаха възхитени и способстваха за спомагателното търсене на новите артикули. Новата технология за трасиране на лъчите и DLSS функционалността събраха всички погледи. Вероятно желаете да си вземете нова видеокарта за остарялата щайга или непосредствено да се оборудвате с нов преносим компютър. Преди това обаче се информирайте по отношение на това кои игри в действителност поддържат новите технологии на видеочиповете. Списъкът е дребен и има огромна възможност някое от обичаните ви заглавия да не е готово за въведенията на Nvidia.

Преди това да преговорим: първата и най-вълнуваща функционалност на Turing-базираните видеокарти е трасирането на лъчите, или визуализация в действително време на по-прости по природа естествени феномени като сенки и отражение (тъй като потреблението на текстури и карти за всичко е към този момент отживелица). Активирането на технологията показва фрапантна смяна върху изобразяването на видеоигрите, изключително представянето на реалистични отблясъци. DLSS технологията пък се възползва от изкуствен интелект, симулиран от Tensor ядра, който настройва автоматизираното изглаждане на ръбовете, като резултатът е по-висока продуктивност и по-добре изглеждаща игра. Според доста критици, макар че тази алтернатива не е толкоз оглеждана от крайния консуматор, тя в действителност е по-амбициозна и забавна като план от трасирането на лъчи (което се базира най-вече на сурови изчисления). Използването ѝ покачва доста FPS-ите/кадрите в секунда във видеоигрите.

Главната причина тези функционалности да не са необятно публикувани измежду заглавията (засега) е спомагателното запознаване и работа от страна на разработчиците за консолидираното им в тъканта на играта. Някои съществуващи енджини би трябвало напълно да се пренапишат, с цел да се интегрира технологията (като новите Assassin’s Creed). Съмнително е и дали студията ще се насилят да се върнат към старите си каталози, с цел да обновят класиките. Във всеки случай можете да изберете от някои велики блокбъстъри или любопитни инди заглавия:
Игри, които ще поддържат технологията за трасиране на лъчи:Assetto Corsa CompetizioneControlEnlistedMetro ExodusProject DHQuake II (Обаче чрез мод)Игри, които ще поддържат DLSS технология за изглаждане на ръбовете:ARK: Survival EvolvedAnthemDarksiders IIIDauntlessDeliver UsFear the WolvesFinal Fantasy XVFractured LandsHellblade: Senua’s SacrificeHitman 2Islands of Nyne: Battle RoyaleKinetikOutpost ZeroOverkill’s The Walking DeadPlunkbatRemnant from the AshesScumSerious Sam 4: Planet BadassStormdiversThe Forge ArenaWe Happy FewИгри, които ще употребяват и двете функционалности:Atomic HeartBattlefield VJusticeJX3Mechwarrior V: MercenariesShadow of the Tomb Raider
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР