След обявяването на частичната мобилизация Москва вече изглежда като град,

...
След обявяването на частичната мобилизация Москва вече изглежда като град,
Коментари Харесай

Москва вече е женски град след мобилизацията

След оповестяването на частичната готовност Москва към този момент наподобява като град, в който живеят единствено дами, написа в собствен материал американското издание Ню Йорк таймс.

Авторите на публикацията са посетили съветската столица и са разговаряли с нейни поданици. Те означават, че мъжете на публични места и в заведения за публично хранене са в пъти по-малко отпреди. Една част от тях са мобилизирани и изпратени на фронта в Украйна, мнозина други са избягали в чужбина, с цел да се спасят таман от това, а тези, които към момента остават в Москва заобикалят да излизат по улиците, с цел да не бъдат спряни и да им бъдат връчени повиквателни.

Някои мъже, възмутени от нахлуването в Украйна, емигрираха още, когато избухна войната; други, които откриха храброст да се опълчат на Кремъл, също отпътуваха, тъй като се опасяваха от затвор и репресии. Но множеството от мъжете, които напуснаха града през последните седмици, просто желаеха да избегнат мобилизацията или се опасяваха, че Русия ще затвори границите си, пишат публицистите след диалози с московчани.

Ако през лятото, локалните се любуваха на топлото време и градът изглеждаше по този начин като че ли нищо не се е трансформирало и Русия не води война, то в този момент към този момент се усещат следствията от войната, в това число от глобите. 

Кризата се усеща преди всичко в заведенията, чийто оборот е намалял фрапантно. Много търговски пространства незабавно се отдават чартърен. Местните медии оповестяват, че посещаемостта на един от най-големите стриптийз клубове в Москва е намаляла с 60%, както и че там има доста по-малко охранители – те или са били мобилизирани, или са избягали от страната. " За тези мъже, които останаха в столицата, придвижването из града стана обезпокоително и изнервящо ", допълват кореспондентите на изданието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР