След обявяване на извънредното положение, 40 възрастни лица са подали

...
След обявяване на извънредното положение, 40 възрастни лица са подали
Коментари Харесай

40 възрастни варненци са новите клиенти на социалния патронаж от началото на извънредното положение

След оповестяване на изключителното състояние, 40 възрастни лица са подали документи за прилагане и са признати като консуматори на услугите на Домашния обществен патронаж, който е с потенциал от 550 места, оповестиха от дирекция “Социални действия ” към Община Варна.

Социалните служащи и административният личен състав работят изключително, с цел да могат да обслужват всички искащи. Трудноподвижните лица, с неспособност за самообслужване, не престават да се посещават от здравни служащи и санитари. На потребителите се дават подготвена храна единствено в съдове за еднократна приложимост, а сухата е пакетирана и сложена в обособена торбичка за еднократна приложимост.

Служителите на Домашен обществен патронаж работят при извънредно съблюдаване условията за персонална хигиена и хигиена на работните пространствата, като наложително се употребяват персонални защитни средства, работно облекло, кепе, ръкавели, маска за лице и ръкавици за еднократна приложимост. Извършват се изключителни инструктажи на всички чиновници и се съблюдава непоколебим антисептичен режим.

Общо 1065 лица от град Варна употребяват социална столова, финансирана от Община Варна.  С цел попречване скупчването на хора, два пъти седмично се раздава топъл обяд, а в останалите делнични дни - сухи пакети. Още 200 консуматори получават топъл обяд от социална столова, осъществена от външен снабдител, финансирана от Фонд „ Социална протекция “ към МТСП. От оповестяване на изключителното състояние, трима искащи в неспособност да се самообслужват, са подали молби за домакински асистент и към този момент са консуматори на  звеното „ Помощ в дома ” към Домашен обществен патронаж.

На територията на община Варна работят и центровете за обществена рехабилитация и интеграция за деца и пълнолетни лица. Извършват се онлайн консултиране и самостоятелни лечения. Всеки експерт има ангажимент да следва работните си задължения и да ги приспособява в избран брой сесии седмично.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР