След обявяване на извънредното положение, 40 възрастни лица са подали

...
След обявяване на извънредното положение, 40 възрастни лица са подали
Коментари Харесай

Още 40 лица са включени в Домашния социален патронаж във Варна

 След оповестяване на изключителното състояние, 40 възрастни лица са подали документи за прилагане и са признати като консуматори на услугите на Домашния обществен патронаж, който е с потенциал от 550 места, оповестиха от дирекция “Социални действия " към Община Варна.

Социалните служащи и административният личен състав работят изключително, с цел да могат да обслужват всички искащи. Трудноподвижните лица, с неспособност за самообслужване, не престават да се посещават от здравни служащи и санитари. На потребителите се дават подготвена храна единствено в съдове за еднократна приложимост, а сухата е пакетирана и сложена в обособена торбичка за еднократна приложимост. 

Служителите на Домашен обществен патронаж работят при извънредно съблюдаване условията за персонална хигиена и хигиена на работните пространствата, като наложително се употребяват персонални защитни средства, работно облекло, кепе, ръкавели, маска за лице и ръкавици за еднократна приложимост. Извършват се изключителни инструктажи на всички чиновници и се съблюдава непоколебим антисептичен режим.

Общо 1065 лица от град Варна употребяват социална столова, финансирана от Община Варна.  С цел попречване скупчването на хора, два пъти седмично се раздава топъл обяд, а в останалите делнични дни - сухи пакети. Още 200 консуматори получават топъл обяд от социална столова, осъществена от външен снабдител, финансирана от Фонд " Социална протекция “ към МТСП. От оповестяване на изключителното състояние, трима искащи в неспособност да се самообслужват, са подали молби за домакински асистент и към този момент са консуматори на  звеното " Помощ в дома " към Домашен обществен патронаж. 

На територията на община Варна работят и центровете за обществена рехабилитация и интеграция за деца и пълнолетни лица. Извършват се онлайн консултиране и самостоятелни лечения. Всеки експерт има ангажимент да следва работните си задължения и да ги приспособява в избран брой сесии седмично.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР