След обяд валежите ще продължат и на много места ще

...
След обяд валежите ще продължат и на много места ще
Коментари Харесай

Излезе прогнозата за следващите 24 часа

След обяд преваляванията ще продължат и на доста места ще са обилни по количество. Отначало в планинските региони и на обособени места в Североизточна България дъждът ще минава в сняг, а до края на деня сняг ще завали и на доста места в останалата част от страната. Привечер ще стартира да се образува снежна завивка.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен. По планинските проходи и в Североизточна България има условия за виелици и навявания. Ще нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват, към 14 часа в по-голямата част от страната ще са сред 1° и 6°.

Прогноза за България за 16.12.2023

През идващото денонощие времето ще се задържи облачно. През нощта в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг. До обяд в Северна България преваляванията ще спрат, а в Южна ще продължат до късно вечерта, само че последователно ще отслабват. На места там ще са обилни по количество.

Снежната завивка ще се усили. По планинските проходи и в източните региони ще останат изискванията за виелици и навявания. Ще духа сдържан, основно в Централна Южна и Югоизточна България - краткотрайно мощен североизточен вятър. Сутринта температурите ще са сред 0° и 5° и ще останат без значителен дневен ход. 

В планините ще е най-вече облачно с валежиКодовете за на следващия ден от сняг. Остават изискванията за навявания и виелици. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 2°, на 2000 метра - към минус 5°.

По Черноморието ще е най-вече облачно. До обяд преваляванията по северното крайбрежие ще спрат, а по южното ще продължат до късно вечерта, само че последователно ще отслабват, тук-там количествата ще са обилни. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 3° и 6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Нови предупредителни кодове са в действие за на следващия ден за част от страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР