След обяд с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще

...
След обяд с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще
Коментари Харесай

Силен вятър носи още по-студено време до часове

 След обяд с сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад ще продължи да нахлува леден въздух. Облачността ще е по-често забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд, тук-там в Северна България и високите котловинни полета в Западна България и от сняг, обилни по количество в югоизточните региони. Максималните температури ще са от 6°-7° във високите полета в Западна България до 16°-17° в Югоизточна.

През нощта облачността ще е най-вече забележителна и тук-там, основно в югоизточната половина на страната, ще има превалявания от дъжд, в планинските региони и Лудогорието - от сняг. Минималните температури ще са от минус 1° до 4°. Утре облачността ще е променлива, преди обяд, а съвсем през целия ден и над източните региони - по-често забележителна.

До вечерта към момента на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Ще остане прохладно с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са сред 6° и 11°, по-ниски от нормалните за интервала. 

Над планините ще има променлива, по-често забележителна облачност, на обособени места до вечерта - със слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е най-вече мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 2°, на 2000 метра ще е към минус 8°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, до вечерта ще има и слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северен вятър. Максималните температури ще са 6°-8°. Вълнението на морето ще е 2 бала, на юг - 3 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°. Прогнозата е на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР