След обвиненията на депутата от Продължаваме промяната Александър Дунчев към

...
След обвиненията на депутата от Продължаваме промяната Александър Дунчев към
Коментари Харесай

Схема за 1,1 млрд.лв. през агроминистъра от СИК като Автомагистрали 2, уж за балансиране на цените

След обвиняванията на депутата от Продължаваме промяната Александър Дунчев към земеделския министър Иван Иванов, някогашен началник на СИК в Шумен съгласно Търговския указател, за кадруване в интерес на Движение за права и свободи и ГЕРБ в горските стопанства , Мая Манолова разкри на евросеминар нова скица, която копира познатата от Автомагистрали , само че е в агросектора.

„ Не сме застрашени от продоволствена рецесия, а страната направи по този начин, че цените да полетят нагоре “, съобщи водачът на Изправи се.бг на фондация Фридрих Еберт в НДК.

„ Намерението държавното управление да похарчи 1,1 милиарда лева, с цел да направи „ намеса “ на пазара на зърно, фуражи и слънчоглед, виждаме, че е една голяма скица, с която една шепа близки до властта ще станат още по-богати за сметка на голямата част от българските жители.

Изваждат тези пари, с цел да ги дадат на малко държавно сдружение с 5 чиновници, което за предходната година има доходи от 230 хиляди лева и натрупа загуба от също 230 хиляди лева.”, извади обстоятелствата Манолова.

Напомняме, че така наречен зърнари бяха толерирани през 12 година взаимно ръководство в бранша от ГЕРБ и Движение за права и свободи, чийто вицебос на фонд Земеделие при Борисов 2 и заместник-министър от Борисов 3 Атанас Добрев – Насо Мафията остава и в кабинета на Промяната. А аленият министър от СИК, който не се раздели с него, е от Шуменския край – една от меката на зърнарите, чиято съществена зона на деяние е точно Североизточна България.

Манолова уточни, че в постановлението на Министерския съвет се взема решение, че се дават тези големи пари – 1 100 000 000 лева, без никаква конкретика: какво ще се купува, какъв брой зърно, какъв брой фураж, какъв брой маслодаен слънчоглед, при какви цени, при какви условия, къде ще се съхранява, кой ще заплаща превоза, кой ще заплаща складовете…

„ В късото министерско разпореждане няма нито дума за това. Просто

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР