След област Перник, грипна епидемия бе обявена и в Пазарджик.

...
След област Перник, грипна епидемия бе обявена и в Пазарджик.
Коментари Харесай

Грипна епидемия и в Пазарджик


След област Перник, грипна зараза бе оповестена и в Пазарджик. Тя ще бъде за интервала 19 – 23 януари в това число. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия – Пазарджик.

По-рано през днешния ден е свикано съвещание на Регионалния пандемичен комитет в Пазарджик, на което е взето решение за грипната зараза.

За горепосочения интервал се приключват образователните заниятия, женските и детски съвещания, плановите интервенции и свижданията в лечебните заведения.

Заболеваемостта в района за интервала 8 – 14 януари е 225 случая на 10 000 души население. Общо 10 проби от област Пазарджик са изпратени в Националната референтна лаборатория . Очаква се идната седмица броят на болните да се усили. Регионалният пандемичен комитет ще се събере още веднъж на 23 януари, с цел да проучва данните и реши дали грипната зараза да бъде удължена, оповестиха от регионалната администрация на града.

Вчера грипната почивка в област Перник бе удължена с два дни. Така учебните заведения там ще останат затворени до 21 януари.

От Министерство на образованието и науката (МОН) оповестиха, че общо 60 учебни заведения в страната са прекратили занятията поради неприятни метеорологични условия, влошена пътна конюнктура и повреди в електрозахранването.

Свързани публикации.. Още 2 дни грипна почивка в Перник 0 С маска против грип – обезпечава ли отбрана? 0 И Пазарджик пред зараза от грип 0

Общо 8 458 случая на остри заразни болести са регистрирани през миналата седмица в страната, до момента в който предната те са били 6 082. От тях 6 781 са на грип (8 – 14 януари). За същия интервал са дадени общо 142 клинични проби, от които са потвърдени 44 вируса . 5 са A H1N1 (свински грип), 2 вид A H3N2 (Хонконг), 33 B ( Ямагата ) и 4 вид В. Специалистите от там предизвестиха, че в края на януари се чака да има пик на грипната зараза в страната.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР