След няколкото типично есенни дни, съпроводили настъпването на астрономическата есен

...
След няколкото типично есенни дни, съпроводили настъпването на астрономическата есен
Коментари Харесай

Лятото се връща този уикенд

След няколкото типично есенни дни, съпроводили настъпването на астрономическата есен на 23 септември, от през днешния ден лятото се връща, като оптималните температури ще приближат 30 градуса. Разбира се, заран и вечер ще е хладно, само че денем времето ще идеално за разходки, излети, интензивности навън и даже за плаж.

Според прогнозата на Националния институт по хидрология и метеорология през днешния ден над цялата страна ще е слънчево. В следобедните часове ще се появи слаб до сдържан южен вятър, който ще увеличи дневните температури и те ща се сред 22 и 27°, в София 23.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан южен вятър, като оптималните температури на въздуха и водата ще са съвсем идентични - 24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево с сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 11°.

 Лятото се връща този уикенд
© Юлия Лазарова

Утре температурите ще се качат с още градус-два, като даже минималните рядко ще падат под 10 градуса. В най-южните и най-северните елементи на страната по пладне термометрите ще демонстрират до 28 градуса на сянка.

Дори по морето тук-там ще е 27 градуса. Като температурата на морската вода остава без смяна.

Все по този начин идеално ще е времето и в планините, като на 1200 м. ще е към 20°, а над 2000 м към 11. Все отново в неделя не е изключено да има кратковременни заоблачавания, само че превалявания не се чакат.

Поглед към седмичната прогноза демонстрира, че лятото в първите дни на есента ще се задържи до сряда. В четвъртък се чака превалявания, като оптималните температурите ще паднат с 6-7 градуса до към 20 градуса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР