След няколкогодишна разработка София има интегрирано приложение в Google Maps

...
След няколкогодишна разработка София има интегрирано приложение в Google Maps
Коментари Харесай

Градски транспорт, железница и лифтове до София влизат в Google Maps


След няколкогодишна разработка София има интегрирано приложение в Гугъл Maps за градския превоз. Услугата е осъществена благодарение на българин – Адриан Христов, който работи за софтуерния колос, сподели в изявление за БГНЕС университетският учител проф. Симеон Ананиев, който следи от близо процеса и оказва експертна помощ при неговата реализация.

Ананиев описа, че първите стъпки за внедряването на приложението са направени още през 2015 година Системата е извънредно известна по света, защото следи трафика, закъсненията и дава рекомендации за директни направления. В Лондон да вземем за пример приложението е внедрено преди повече от 10 години.

В София внедряването закъсня, защото дълго време не получавахме поддръжка от Столична община. За да работи в Гугъл Maps данните би трябвало да са същински и в действително време.

„ Причината е, че се изискваше работа и правилно поддържане на данни без да има възвръщаемост на средствата. Същевременно това е международен план на Гугъл и се гледаше с съмнение. Свидетел съм на изпратени доста писма, в това число и от мен за уеб страниците, които поддържа общината и Центърът за градска подвижност. Включително и по какъв метод да се интегрират “, описа Ананиев.

Например, в случай че желаете да стигнете от Централна гара до летището, може да получите няколко разновидността – с метро, такси или с публичния превоз – надлежно какъв брой време ще ви отнеме.

Следващата стъпка, която следва, е да се интегрира железопътното разписание и на лифтовете с това на публичния превоз. Целта е, в случай че някой реши да тръгне от Елин Пелин какъв брой време ще му е належащо, с цел да стигне до основни места в столицата.

В по-дългосрочен проект ще се работи и за консолидиране на велосипедните направления.

„ Цялостната система е динамична. С въвеждането на градския превоз планът не стопира, защото непрестанно има промени маршрутите и разписанията “, счита Ананиев.

Според учения партньорството с Гугъл ще е извънредно потребно за София, защото в действително време може да се вижда кои от линиите са потребни и къде би трябвало да се създадат промени.

Ананиев е уверен, че с цел да бъде софтуерно съответна администрацията на общината би трябвало да се намерения и за фрагменти, които да не престават плана с Гугъл. Като учител той счита, че имаме задоволително квалифицирани хора в администрацията на общината, които да продължат плана.

Цялостният план на Гугъл може да бъде развъртян и предвид на желанието на страната да развива железопътния превоз, който да бъде включен в общата транспортна мрежа на София. Наскоро отрасловият министър Росен Желязков разгласи, че до 2020 година следва да бъдат открити две нови гари край София, които ще са в директна връзка с метрото.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР