След няколко спокойни сезона заради пандемията от КОВИД-19, Седмицата на

...
След няколко спокойни сезона заради пандемията от КОВИД-19, Седмицата на
Коментари Харесай

Прада, Макс Мара и Армани се завръщат към великолепието отпреди пандемията на Седмицата на модата в Милано

След няколко спокойни сезона поради пандемията от КОВИД-19, Седмицата на модата в Милано се завърна към своето предходно величие със запълнени места, задръстени улици и тротоари, преливащи от почитатели на модата, чието предпочитание е да зърнат звездите и инфлуенсърите, съобщи Асошиейтед прес.

Много пандемични приказки се изговориха за това по какъв начин стилната система би трябвало да се промени, т.е. да забави темпото. Малцина обаче съумяха да устоят на завръщането към добре познатия им свят, без значение какъв брой доста трафик и суетност провокира това. 

Дефилетата тази седмица ще приключат със завръщането на друга миланска традиция: премиите " Зелен килим ", с които се отличават достижения в региона на устойчивото развиване.

Сред акцентите през втория ден на Седмицата на модата в Милано бяха ревютата на дамски дрехи за идната пролет и лято на марки като " Прада ", " Макс Мара ", " Армани ".

Най-новата сбирка на Миуча Прада и Раф Симънс изследва пространството сред минимализма и декорациите, с изчистени силуети и транспарантни материи.

Колекцията включва прилепнали по тялото, леко изрязани бодита от поплин в индустриални цветове като сиво и слонова кост, които се носят под якета и дълги оперни наметала. Особено усещане прави свободна рокля от сурова коприна и красиви дантелени елементи, наподобяваща нощница. 



" Дрехите са свързани с елементарност, без непотребни затруднения ", споделя Прада в бележките към ревюто. " Политически, теоретично и естетически, тези понятия ни притеглят още веднъж и още веднъж. Идеята е в прямотата ", добавя дизайнерката.

Силуетът е обикновен. Роклите се увиват към тялото, повърхностно като забрадка след душ. Прозрачни палта основават чувство за лекост. Наивни приложения с цветя украсяват чанти и сака.

Дори и с женствените линии, андрогинността акцентира сбирката, изключително в неизменимите дрехи на " Прада " - гащеризони, тесни панталони и сака. Обувките са вид " Мери Джейн " или мокасини. Сред аксесоарите на сезона са чанта с извърнат триъгълник на " Прада " и огромни шопинг торби в контрастно розово или лайм. 

" Повече от всяка друга сбирка, тази е изпълнена с разнообразни гледни точки ", споделя Симънс. 

Силуетът на " Макс Мара " за идващия сезон внушава женствена модерност с обемни моряшки панталони и поли. Обемите, които се виждат и в якетата с квадратна кройка и свръхразмерните палта, са уравновесени от разголващи раменете потници и кроп топове.  

Творческият шеф Иън Грифитс споделя, че е почерпил ентусиазъм от интелектуалките от 30-те години на предишния век на Френската ривиера, назовавайки Рене Пърл, муза и държанка на фотографа Жак-Анри Лартиг, и архитектката Айлин Грей. Колекцията показва  целенасочена андрогинност, а Дейвид Боуи в свободни панталони от 80-те години се появява на таблото с хрумвания на Грифитс.

Визиите на " Макс Мара " приканват към съзерцаване, като в същото време оферират безкрайно придвижване за жена, която се занимава с интелектуални действия.



Модната къща залага на неутрални цветове за идващия сезон в недопечен лен, вариращ от сиво до каки, или на  успокояващи, избледнели от слънцето нюанси на жълто, зелено и синьо. 

Чантите са задоволително огромни за бягство през уикенда. Обувките са сандали на платформи, а шапките са с големи периферии.

Колекцията на " Армани " е издържана в неутрални и успокояващи нюанси, с гладко придвижване в плисета, мъниста, пайети и щампи. Меките сака дават лесна формулировка на лятното облекло, със свободни панталони, постоянно събрани в глезена. Прозрачни материи основават пластове върху панталони, рокли, и гладко падащи, елегантни гащеризони. Елегантни увити панталони, съчетани с транспарантна плетена жилетка, извайват съвременен контур.



В края на ревюто 88-годишният Джорджо Армани получи дълги овации, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР