След няколко протеста на жители на село Атия, новият кмет

...
След няколко протеста на жители на село Атия, новият кмет
Коментари Харесай

Новият кмет на Созопол спира проекта за депо в Атия

След няколко митинга на поданици на село Атия, новият кмет на Община Созопол стопира плана за хранилище за строителни боклуци. Относно центъра за краткотрайно предпазване на рискови боклуци, Тихомир Янакиев ще упорства за гаранции, че няма да бъде нечист региона, заяви БНР.

Около 30 души и през днешния ден стачкуваха пред постройката на общината против плановете. Тихомир Янакиев разясни, че безусловно, откакто се е заклел през вчерашния ден, са му дадени да подписва документи за плановете.
„ Имаме площадка за краткотрайно запазване на рискови битови боклуци, само че в същото време до нея има няколко кафези за строителни боклуци и машина, която, вероятно да бъде докарана, да ги раздробява. Което е на 200 м. от къщите на хората. Това е неуместно! Изградена е площадката за краткотрайно запазване на рискови битови боклуци. Аз ще направя всичко допустимо като кмет, с цел да не позволи построяването на идващия стадий, това е хранилище за строителни боклуци и тяхното накъсване. Просто няма да го разреша това нещо ", съобщи Янакиев.

Ако не осъществим плана за рискови боклуци, който е финансиран по Българо-швейцарската стратегия, ни грозят съществени наказания, а Общината е зле финансово, разясни Янакиев. Ще упорствам за гаранции, че той няма да нанесе вреди, добави кметът.
Галина Генчева от Инициативния комитет на село Атия заяви новината на протестиращите: „ Няма да се построява и площадката за хранилище за депозиране на електронно съоръжение и електроника, излязла от приложимост. Тия двата плана отпадат ".

Подкрепа за селото съобщи и новият му кмет Румен Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР