След няколко дни ще приемем премиер-министъра на България Бойко Борисов.

...
След няколко дни ще приемем премиер-министъра на България Бойко Борисов.
Коментари Харесай

Путин пред Радев: След няколко дни ще приемем Бойко Борисов

 Владимир Путин и Румен Радев на срещата в Сочи  a20i4501  Владимир Путин и Румен Радев на срещата в Сочи  Владимир Путин и Румен Радев на срещата в Сочи  Владимир Путин и Румен Радев на срещата в Сочи  Владимир Путин и Румен Радев на срещата в Сочи
След няколко дни ще приемем премиер-министъра на България Бойко Борисов. Това удостовери Владимир Путин на срещата си с президента Радев в резиденцията “Бочаров ручей” в Сочи, съобщи.

В словото си Путин напомни общата история на Русия и България, славянската книжовност и честването на 140 година от Освобождението на България, което означаваме тази година. В отговор българският президент Румен Радев поздрави Путин с преизбирането му.

“В момента няма да влизам във въпроси от стопански темперамент, единствено ще отбележа, че през предходната година товарооборотът сред двете страни означи растеж, което не може да не ни радва. Но пред нас има доста по-големи благоприятни условия “, съобщи съветският президент на откриването на срещата в стеснен кръг.

Той означи, че след няколко дни Русия „ ще има удоволствието да одобри министър-председателя на България “. “И с него също ще продължим тези полемики “, съобщи Путин.

Приветствайки Радев в Сочи, президентът на Русия подсети, че визитата на българския му сътрудник във връзка със 140-ата годишнина от освобождението на българския народ от османско господство. Според неговите думи, това е едно от значителните събития в общата история. “Но тя не се лимитира до това, сплотява ни доста “, акцентира съветският президент, и добави: “Вдругиден означаваме Денят на славянската книжовност “.

Домакинът означи, че е осведомен с това, че Радев е посетил редица културни мероприятия в Москва и добави, че през есента в България ще се състоят аналогични културни събития. И приключи: “Добре пристигнали!”

В отговор българският президент Румен Радев поздрави Путин с преизбирането му. После добави: “Целта на моята аудиенция е да възстановим на най-високо равнище разговора. Имаме доста взаимни ползи в търговията, енергетиката, културата.”

“Радостно е, че моята аудиенция е в навечерието на празника на българската култура и просвета и на славянската книжовност – 24 май. Още по-радостно е, че през днешния ден нашите нации честват дружно този празник “, означи Радев.

“Заедно означаваме и една знакова годишнина – 140 години от освобождението на България и Руско-турската освободителна война, с помощта на която България възкръсна на картата на Европа”, продължи българският президент.

“Затова и нашите връзки са по-особени. Те не се основават на чисто политически и стопански ползи, а на дълбоките исторически, духовни, културни и езикови връзки сред нашите нации. Това ни дава редица преимущества и прави нашите връзки по-естествени и по-лесни. В същото време ни задължава да бъдем открити, да слагаме искрено всички тематики, където имаме разнообразни нерешени въпроси “, добави още той. „ Аз чакам през днешния ден в действителност да създадем един стратегически обзор на нашите двустранни връзки, да установяваме освен мощните обичаи и големия капацитет, който имаме, само че и да обосновем нуждата от действителни дейности. Имаме доста взаимни ползи, в региона на търговията и на стопанската система, на енергетиката, на образованието и на културата. Ще се веселя на един прям и изчерпателен разговор през днешния ден, който да даде основа и позитивен подтик на нашите държавни управления да работят в тази тенденция “, сподели още Румен Радев в приветствието си.

Владимир Путин бе присъединил в съветската делегация министъра по енергетика Александър Новак и този на търговията и индустрията Денис Мантуров. Присъстваше и генералният шеф на “Росатом” Алексей Лихачов.

Румен Радев влезе на срещата с шефа на кабинета си Иво Христов, основния секретар Димитър Стоянов и секретаря си по външна политика Атанас Кръстин, който чака да получи агреман за дипломат в Москва. От българска страна министри в делегацията няма.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР