След няколко дни на колебание Австрия се присъедини към европейските

...
След няколко дни на колебание Австрия се присъедини към европейските
Коментари Харесай

Австрия гони четирима руски дипломати

След няколко дни на съмнение Австрия се причисли към европейските наказания против съветски дипломати. Дипломатическият статут на трима членове на съветското посолство във Виена и на един член на генералното консулство в Залцбург ще бъде анулиран, заяви в четвъртък говорителка на външния министър Александър Шаленберг (ÖVP).

Лицата би трябвало да изоставен Австрия най-късно до 12 април, Der Standard.

В изказването се показва, че лицата са направили дейности, несъвместими с Виенската спогодба, прави се и намек за шпионска активност.

Шаленберг още преди дни уточни, че Австрия ще предприеме дейности единствено при съществени индикации за нарушавания от страна на дипломати..

В изявлението за " ZiB2 " Шаленберг изрази угриженост, че австрийското посолство в Москва ще би трябвало да бъде затворено при положение на съветски ответни дейности по отношение на експулсирането.

До този миг Русия е акредитирала 146 лица на двустранна основа в Австрия. Според информация на Министерството на външните работи от сряда Русия има 68 дипломати и 75 души от административно-технически личен състав, както и трима професионални консули.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР