След няколко дни Хебър ще приеме Спартак(Вн) в първия си

...
След няколко дни Хебър ще приеме Спартак(Вн) в първия си
Коментари Харесай

Николай Митов с анализ на свършеното в Хебър, благодари на Али Раза

След няколко дни Хебър ще одобри Спартак(Вн) в първия си формален мач за 2020-та година. В края на предходната седмица пък „ зелените” от Пазарджик сложиха завършек на близо 40-дневния си предварителен цикъл.

Това е и директният мотив да беседваме със старши-треньорът на хебърци Николай Митов:

ПОДГОТОВКАТА

„ Считам, че това, което бяхме запланували като задания в подготвителния интервал успяхме да осъществим на 100 %-та. По време на лагера в Турция изиграхме положителни контроли. От тук нататък се надявам всичко тренирано и научено футболистите да демонстрират в формалните мачове.

В инспекциите записахме 3 победи, 2 загуби и 1 еднакъв, а истината е, че играхме с положителни тимове и се получиха здрави мачове. Макар и да не се дават точки в тези неофициални срещи е хубаво да се побеждава в тях, най-много поради самочувствието на тима. От резултатите съм удовлетворен. При загубите допуснахме някои неточности, които приписвам на моментния интервал от подготовката. Работихме по тяхното премахване и се надявам в формалните мачове момчетата да не ги позволяват повече.

За мен тимът е квалифициран. Остава да го покажем на терена в формалните срещи, което е най-важното.

ЛАГЕРЪТ

Изкарахме надалеч от вкъщи цели 24 дни с момчетата от тима и техническия щаб. За мен персонално времето мина и бързо и постепенно. Но истината е, че когато имаш съвършените условия в един подобен дълъг лагер времето не тежи толкоз, както неналичието на околните хора.

Това чувство несъмнено е строго самостоятелно. Тук е мястото да изкажа специфична признателност на един човек от Анталия - Али Раза Йълмъз.

Той е някогашен футболист и шеф на Анталияспор, играл дружно с тогавашният ни национал Гошо Гинчев. Този човек в ролята на уредник в този момент ни даде условия, за които доста тимове могат единствено да ни завиждат.

Говоря за хотел, терени, противници за контроли и цялата останала логистика, която съпътства един дълъг лагер в чужбина. Много сме признателни на този човек и дай Боже да работим с него в бъдеще.

НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ

Димитър Законов и Георги Стоичков ги познавам добре.

И като характери, и като качества. Според мен и двамата паснаха на тима. За Стойчо Папазов е още рано да приказваме тъй като се възвръща. Лошото е единствено, че Законов е осъден поради червен картон от последния си мач в предходния му отбор Поморие и няма да може да играе в 3 срещи за нас в този момент. А той можеше да ни помогне доста в тези мачове.

ЦЕЛИТЕ

Това е тематика, която съм коментирал още през лятото. Целта пред мен и екипът ми е да изградим един тим, стъпил на здрава основа. Като дойдех в Пазарджик при започване на октомври’2018-та година тъкмо това беше ангажимента ми с управлението. Първо, наложително да вкарам тима във Втора лига, което се случи няколко месеца по-късно и на идващ стадий да сложим темелите на отбор, който да има положителни вероятности за развиване в професионалния футбол.

От тук нататък считам, че надграждаме къщата си поетапно и съм уверен, че на пролет Хебър ще наподобява доста по-добре като игра и резултати. Ако този път за разлика от есента имаме и малко шанс можем да се поздравим с много по-предно класиране.

Аз повече от всички желая да веселя хората по трибуните с добра продукция, тъй като съм играл като футболист 2 години тук и знам по какъв начин пазарджиклии обичат тима си.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР