След новите случаи на коронавирус в столичната полиция, е взето

...
След новите случаи на коронавирус в столичната полиция, е взето
Коментари Харесай

Намаляват броя на полицаите по протестите, много са заразените с COVID-19


След новите случаи на ковид в столичната полиция, е взето решение броят на служителите на реда, охраняващи митингите да бъде понижен.С към една трета ще бъдат понижени служителите на реда, които вземат участие в защитата на митингите в София, заяви БНР.

Причината е увеличената заболеваемост от ковид измежду състава на охранителна полиция, който директно взе участие в защитата на митингите в столицата в последните седмици.

В последната седмица са открити по пет-шест случая дневно на болни служители на реда. Това обясниха източници от Столична дирекция на вътрешните работи.

Заедно с карантинираните, броя на хората, които няма да могат да вземат участие в защитата понижава доста. Не се изключва и опцията да бъдат командировани и служители на реда от провинцията.

Източници от Министерство на вътрешните работи обясниха, че служителите на реда са затруднени да съблюдават противоепидемичните ограничения в колите и в микробусите, както и в самите кордони по време на митинга.

От Министерство на вътрешните работи обясниха, че все още няма данни за служители на реда, които да са в тежко здравословно положение.

Спешно заседание е било свикано тази заран в Столична дирекция на вътрешните работи поради внезапно нарастване на случаите на корона вирус в столичната дирекция. През последнатаседмица всеки ден има по 5 новорегистрирани, главно в охранителна полиция.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР