След новините акциите на компанията, които през тази година се

...
След новините акциите на компанията, които през тази година се
Коментари Харесай

Финансовите резултати на Disney се оказаха под очакванията

След новините акциите на компанията, които през тази година се покачиха с 27% и доближиха исторически връх, означиха спад от 5% и се търгуваха на цена от 135 $ за брой.

Финансовите резултати на американския развлекателен тръст Walt Disney за второто тримесечие се оказаха под упованията анализаторите, оповестява Reuters. Основната причина за това са разноските на компанията около развиването на стрийминг услуги, както и адаптирането на активи, закупени от 21st Century Fox. След новините акциите на компанията, които през тази година се покачиха с 27% и доближиха исторически връх, означиха спад от 5% и се търгуваха на цена от 135 $ за брой.

Резултатите

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За тримесечието, приключило през юни, Disney регистрира облага на акция от 1.35 $, което е доста под осреднената прогноза на анализаторите за облага на акция от 1.75 $. Инвестициите в нови онлайн услуги доведоха до загуба от 553 млн. $ в бизнеса с директни консуматори, като анализаторите чакаха тя да е в размер на 441 млн. $. За съпоставяне, предходната година загубата на тази единица е била 168 млн. $. Компанията чака тя да се усили до 900 млн. $ през настоящото тримесечие, а главната причина за това са разноските около стартирането на стрийминг услугата Disney+, както и интеграцията на стрийминг платформите Hulu и ESPN+.

През третото фискално тримесечие приходите от продажби се усилиха с една трета до 20.2 милиарда $, като анализаторите чакаха те да са в размер на 21.5 милиарда $. Същевременно компанията чака да генерира облага от Disney+ през фискалната 2024 година За завършилото тримесечие мениджърите обявиха, че филмовото студио на Fox се е показало по-лошо от предстоящото, до момента в който разноските за лъчение на крикет през Star India от Fox са по-високи от предстоящите.

Приходите от увеселителните паркове на компанията набъбнаха с 4% до 1.7 милиарда $, а тези от стрийминг услуги регистрират нарастване от 7% до 2.1 милиарда $. Приходите бяха подкрепени и от положителното показване на продукциите на Disney, измежду които Avengers:Endgame, Toy Story 3 и Aladin.

" Резултатите на Disney са свързани с интеграцията на активите на Fox. Бих спекулирал, че компанията е решила да струпа всички " неприятни " вести в този момент, с цел да почисти хоризонта за по-добри резултати през идващото тримесечие ", разяснява анализаторът от Forrester Джим Найл.

В очакване на Disney+

Същевременно американският развлекателен колос разгласи и цените за абонамент на своите стрийминг услуги. Disney+ ще коства изненадващо ниските 12.99 $ на месец, атакувайки непосредствено съперника Netflix, чиято цена на общоприетия проект е същата, а премиум услуга е с 3 $ по-скъпа. Disney разгласи и комбинираните цени за Disney+, ESPN+ и Hulu - пакетът ще дебютира през есента със стартирането на Disney+ и съставлява близо 30% отстъпка от самостоятелните цени на трите пакета, предава Bloomberg.

" Искаме да се съсредоточим върху качеството, а не върху количеството – имаме доста по-малко наличие на стрийминг платформите си от Netflix, само че разчитаме на силата на нашите марки ", разяснява основният изпълнителен шеф на Disney Боб Айгер. След стартирането на услугата компанията ще отстрани цялото си наличие от Netflix.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР