След новината, че преговорите за Брекзит ще бъдат придвижени към

...
След новината, че преговорите за Брекзит ще бъдат придвижени към
Коментари Харесай

Шотландия напира да остане в единния пазар и митническия съюз на ЕС

След новината, че договарянията за Брекзит ще бъдат придвижени към втората фаза, първият министър на Шотландия Никола Стърджън разяснява, че всевъзможни специфични договорености за и със Северна Ирландия би трябвало да бъдат препоръчани и на другите страни, съставящи Обединеното кралство.

" Придвижването към фаза 2 на договарянията е добра вест, само че дяволът е в детайлите и нещата в този момент стават в действителност сложни. Ако Брекзит се случва (бих желала да не се), оставането в единния пазар и митническия съюз (на ЕС) е единствената рационално опция. И всевъзможни специфични договорености за Северна Ирландия би трябвало да бъдат налични и за другите страни от Обединеното кралство ", написа тя в профила си в " Туитър ".

По-рано английският министър председател Тереза Мей разгласи, че " неповторимите условия " на Северна Ирландия биха могли да изискват " характерно решение ", само че акцентира, че английското държавно управление се ангажира да съблюдава съглашението " Добър петък " и подсигурява, че ще заобикаля твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия.

По-рано през днешния ден Европейската комисия и Англия оповестиха, че са се споразумели, че договарянията за Брекзит могат да преминат към втората фаза на договарянията, които ще се съсредоточат върху комерсиалните връзки. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР