След невероятния успех при представянето на шестата самостоятелна изложба на

...
След невероятния успех при представянето на шестата самостоятелна изложба на
Коментари Харесай

Насимо представя шестата си самостоятелна изложба във Варна

 След невероятния триумф при представянето на шестата независима галерия на художника Станислав Трифонов - Насимо в София и Пловдив, експозицията се мести към морската столица.

Познат на генерации като един от пионерите на източноевропейската графити просвета, Насимо е един от най-популярните по света модерни български художници.

Той е прочут с това, че картините му мъчно се побират в рамки и от време на време негови платна са фасадите на цели здания.

На 3-ти юли от 20:00, в галерията-домакин Contemporary Space, ще се организира откриването на неговата галерия “Life is a Study’’ ( “Животът е учебно заведение " ), както и показване на книгата-албум “25 Years of Nasimo: Sketchbook’’ ( “Скицникът на Насимо " ).

Двата плана наблюдават професионалното развиване на художника - от скици и образователни етюди до създадени картини и монументални фрески, в същото време наблягайки основни аспекти от неговия житейски път.

,,Life is a Study’’ бе извършена за първи път в София, като реализира рекорден триумф за изложбено събитие на български създател. По време на  нейното разкриване тълпи от почитатели безусловно стопираха придвижването по улиците пред галерията хазаин, оповестяват от водещи медии.

Събитието бе намерено с встъпителна тирада от кмета на Община София Йорданка Фандъкова, а измежду неговите почетни посетители също по този начин бяха основният проектант на София Здравко Здравков, ръководителят на комисията по обучение, просвета и просвета Малина Едрева, световноизвестният диригент Йордан Камджалов, електронният музикант Иван Шопов и други.

‘’Светът, в който живеем, е едно огромно учебно заведение, в което всички сме възпитаници, някои по-послушни, други не чак толкоз. Всички ние се намираме в класната стая с една-единствен цел - да се учим.

Всеки от нас е дребен създател, който е тук, с цел да се учи и развие умеенето да твори, след което да го съобщи нататък.

Животът е учебно заведение. Нека урокът продължи!’’ - са думите, с които Насимо посрещна своите посетители.

Експозицията ще остане в Contemporary Space  до 13-ти юли, до когато всеки обожател на изкуството ще има опцията да се допре до творчеството на емблематичния художник.

    
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР