След неуспешния опит за военен бунт миналата седмица лидерът на

...
След неуспешния опит за военен бунт миналата седмица лидерът на
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо: Терорът крепи Мадуро на власт

След несполучливия опит за боен протест предходната седмица водачът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо дава обещание да вдъхне нов живот на придвижването за премахване на Николас Мадуро, окуражен от оповестената наскоро поддръжка на Китай за интернационално посредническо изпитание, съобщи Асошиейтед прес.

В изявление през вчерашния ден Гуайдо удостовери също по този начин, че е податлив да обмисли опцията да предложения задгранични военни, с цел да бъде свален от власт Мадуро, в благозвучие с посланието на Вашингтон, че "всички варианти са на масата " за решение на ескалиращата венецуелска рецесия.

"Най-доброто решение е това, което генерира най-малка обществена цена ", съобщи Гуайдо, като упрекна социалистическият водач, че блокира всички опити за решение посредством договаряния. "Най-голямата спънка за това е Мадуро ", сподели той.

Председателят на Националното заседание, който Съединени американски щати и още 50 страни признават за законния водач на Венецуела, даде изявлението в своята партийна централа броени часове, откакто заместник-председателят на Народното събрание бе хвърлен в пандиза, а други депутати напуснаха страната или потърсиха леговище в непознати посолства, застрашени от арест.

"Това, което държи Мадуро на власт и на което станахме очевидци доста по-открито през последните часове, е терорът ", сподели Гуайдо.

Той добави, че е доста признателен за поддръжката от Съединени американски щати. "Те без съмнение нарекоха Мадуро подобен, какъвто е - деспот ", съобщи той.

Но до момента в който безизходицата във Венецуела се проточи, започнаха да се появяват някои пукнатини сред опозицията и Съединени американски щати - предходната седмица президентът Доналд Тръмп съобщи, че съветският президент Владимир Путин не е забъркан във Венецуела, като влезе в непосредствено несъгласие със личния си екип за национална сигурност, съгласно който Русия крепи Мадуро с военна и финансова помощ.

Гуайдо сподели, че пояснява думите на Тръмп " просто като друг метод да притегли Русия ".

Същевременно той той акцентира, че е поощрен от неотдавнашната декларация на Китай, че ще ускори взаимната работа с Европейски Съюз и интернационалната общественост в поддръжка на политическия разговор. Изявлението, идващо от най-големия заемодател на Венецуела и съдружник на Мадуро, бе възприето като самобитно публично утвърждение за Международната контактна група - самодейност на Европейски Съюз, стремяща се да подтиква предварителни избори, показва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР