След нелепата смърт на един от най-богатите хора в Централна

...
След нелепата смърт на един от най-богатите хора в Централна
Коментари Харесай

Кой застана на мястото на загиналия милиардер

След нелепата гибел на един от най-богатите хора в Централна и Източна Европа – Петр Келнер на 27 март 2020 година с хеликоптер над Аляска, въпросът е кой ще ръководи милиардите му (бел. ред. 15.9 милиарда USD) и какво ще стане с капиталовите проекти? Отговорът на първия въпрос е Ладислав Бартоничек, който е един от тримата акционери в PPF. Що се отнася до втория въпрос, то отговорът за него е още доста рано.

Келнер притежаваше 98.93% от акциите на големия фонд, а неговият правоприемник – Бартоничек, дружно с третия акционер Жан-Паскал Дювиесарт, са притежатели на по 0.5%.

Смъртта на основателя на фонда няма да се отрази на метода на работа на РРF Grоuр. Заложените проекти ще продължат да се осъществят, както в капиталовата, по този начин и във визионерска посока “ се показва в публично известие на компанията.

Фондът, ръководен от Келнер развива активност в разнообразни браншове – телекомуникации, произвеждане, медии, биотехнологии. В България РРF e coбcтвeниĸ нa oпepaтopa Теlеnоr, ĸaтo yпpaвлявa цялaтa тeлeĸoмyниĸaциoннa гpyпa в Изтoчнa Eвpoпa, ĸaĸтo и нa мeдиитe пoд шaпĸaтa нa bТV.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР