След случая в Ботевград, остава усещането, че престъпността се подиграва

...
След случая в Ботевград, остава усещането, че престъпността се подиграва
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ се скараха заради ситуацията със сигурността в страната

След случая в Ботевград, остава чувството, че престъпността се подиграва с хората. Станахме очевидци нa поредицата от произшествия. В малко обитаемо място нашите служби не могат да открият рецидивист. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Станислав Владимиров в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той даде за образец случая с горския човек, който си е употребил интернет и е имал неплатени сметки за телефон. „ Трябва да се потърси отговорност за всички тези случаи “, безапелационен бе представителят на опозицията.

„ Факт е, че на 13 януари беше импортиран първия избор на съмнение на държавното управление, който съответства с началото на европредседателството, разумно е по този начин и да го приключим. Престъпления постоянно е имало и по времето на тяхното ръководство. Бягства от пандиза също е имало. Очевидно Министерство на вътрешните работи има някакви пропуски, само че те са регистрирани. Това разяснява Диана Саватева от ГЕРБ в границите на спор във връзка декларирания избор за съмнение към държавното управление по тематиката „ Сигурност “.
„ Не може за всяко престъпно закононарушение да се размята оставка и да се търси отговорност на най-високо равнище “, акцентира тя. „ В Министерство на вътрешните работи има оперативно управление и когато става въпрос за оперативно закононарушение, би трябвало да се търси отговорност от хората, които работят на място “, разясни представителката на ГЕРБ.

„ Професията „ Полицай “ е извънредно неатрактивна. Това го демонстрира и големият недокомплект в редиците на Министерство на вътрешните работи “, сподели Владимиров. По думите му институцията би трябвало да излъчва убеденост и, че знае какво прави, само че не е по този начин.

„ Има направени неща в тази посока. Има нови назначения в Министерство на вътрешните работи. Направиха се стъпки специалността да стане атрактивна, в това число и като по-високо възнаграждение. Важно е към полицията да се отнасяме освен с почит, а като към чиновници, които могат да ни оказват помощ “, акцентира Саватева.
Според представителят на Българска социалистическа партия сега се назначават хора, които са неподготвени. По думите му всеобщо в районните дирекции се назначават ръководители от други дирекции.

„ Не се дава късмет на чиновниците да извървят професионалния си път “, означи депутатът от Българска социалистическа партия.
Според ГЕРБ работата на Министерство на вътрешните работи се усъвършенства. „ Няма неразкрити убийства в последните години. Твърденията, че няма доверие в полицията са единствено голи изказвания “, сподели още Саватева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР