След наводнените пътища в Бургаско, жителите в Средец бяха застигнати

...
След наводнените пътища в Бургаско, жителите в Средец бяха застигнати
Коментари Харесай

Средец тъне в боклуци след приливната вълна

След наводнените пътища в Бургаско, жителите в Средец бяха застигнати и от друго злополучие. Приливна вълна от дере довлече в града тонове отпадък от нерегламентирано бунище. Средец осъмна покрит от всевъзможни боклуци и трупове на удавени животни, заяви NOVA NEWS.

Опасност от болест към този миг няма. Но градът има незабавна потребност от ремонт на амортизираната и запушена канализация.

След всеки натоварен дъжд, който цялостни Средно дере край Средец, приливна вълна трансформира улиците в бунище. Наводнени са десетки семейства, а боклукът е безусловно до стените на детската градина.

Табелата с предизвестия за санкция не стряска жителите на ромската махала, които наоколо до града са образували нерегламентирано бунище. Боклукът е затлачил близо 4 километровата канализация.

" Това е насъбрано може би с годините обратно, 20, 30, 40 години. Лошото е че това е приблизително дере, дерето се образува като водосборна зона. Не мога да кажа тъкмо дали е на ромската махала защото целия град се употребява за нелегално бунище и не можем да кажем че всичко това което се случва е единствено от ромите ", това сподели Иван Жабов - кмет Община Средец.

Кметът на Средец признава, че изпитва боязън при всеки натоварен дъжд още от първото наводняване през 2015-та година. Временното разчистване на боклуци не било решение, по тази причина локалната власт изготвя отчет за комисията по бедствия и повреди и ще търси средства за незабавен ремонт. Нужната сума е повече от 1 млн. и половина лв..



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР