След нарушенията на декларацията на Мария Габриел и Николай Денков

...
След нарушенията на декларацията на Мария Габриел и Николай Денков
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще искаме оставката на правителството при неизпълнение на седем гаранции

„ След нарушаванията на декларацията на Мария Габриел и Николай Денков от ГЕРБ-СДС в последната седмица, ПГ на ПП-ДБ взе решение да удостовери декларацията и потвърдихме седем ясни гаранции за нейното осъществяване. При несъблюдение на тези седем гаранции ще желаеме оставката на държавното управление “, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков след среща на парламентарната група на обединението.

ПП-ДБ няма да позволим постоянното държавно управление да бъде употребявано като заслон за скрити болшинства, показват от обединението

По думите му България има потребност от реформаторско държавно управление, само че това не може да стане на цената на завладяни регулатори и псевдореформи.

Петков предложения представители на ГЕРБ-СДС още на следващия ден да влязат в диалози за формализиране на тези седем гаранции в документ със заглавие: Механизъм за гарантиране на реформаторката стратегия.

По думите му се взема решение ориста на това какво ще се случва с ръководството

Този документ щяло да се подпише от Денков, Габриел и ръководителите на политическите групи ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Седемте гаранции включват:

Общ ръб за предопределение на регулаторите.Да се съблюдава към този момент утвърдената обща законодателна програмаПътна карта за правосъдната и конституционна реформаРеформа в служитеСъгласуван закон за антикорупционната комисияПреработка на Изборния кодексОбща позиция за законността на референдума на „ Възраждане “

„ На българите им би трябвало успокоение, само че им би трябвало и същинска промяна, а не замяна “, приключи Петков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР