След напрежението в Русия има риск България и НАТО да

...
След напрежението в Русия има риск България и НАТО да
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Има риск България и НАТО да бъдат въвлечени във война

След напрежението в Русия има риск България и НАТО да бъдат въвлечени във война.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният началник на ДАНС и някогашен министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„ Ситуацията е доста сериозна и изобщо не би трябвало да се подценява, без значение последната информация, която сочи, че сякаш има деескалация на напрежението. Все още не сме избегнали рисковете. Тя може да отиде в две направления - да се разшири зоната на спора – да бъдат обхванати други страни, в това число натовски, и второ - да бъде употребявано нуклеарно оръжие”, уточни Йовчев.

Според него обликът на съветския президент на мощен водач, който държи всичко под надзор, се е срутил.

„ Определени кръгове в Русия работят за промяна на водача, което надалеч не значи, че това ще е по-добре за нас и ще има един курс към демократизиране на съветското общество и управление”, акцентира някогашният началник на ДАНС.

По думите на Йовчев положението на Въоръжените сили на Русия на този стадий не е положително:

„ Виждаме, че Пригожин съумя съвсем без проблем да стигне покрай Москва. Няма бойни подразделения, които да могат да бъдат мобилизирани. Може да се чака, че ще бъдат срутен бойния дух на съветската войска. Мисля, че това ще се отрази и на войната в Украйна. В това, което се случи няма позитивен воин. Под управлението на Пиргожин бяха осъществени военни закононарушения и зверства”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР