След напрежението около ремонта на улица "Граф Игнатиев" в София,

...
След напрежението около ремонта на улица "Граф Игнатиев" в София,
Коментари Харесай

Ще заприлича ли градинката пред Св. Седмочисленици на площад в Мюнхен

След напрежението към ремонта на улица "Граф Игнатиев " в София, обществените мрежи избухнаха с неодобрение от новия образ на градината пред църквата „ Свети Седмочисленици” и качеството на настилката. Обект на рецензии бяха новите плочи, с които са покрити алеите в градинката. Авторът на плана проектант Иво Пантелеев отговори, като прикани да се даде опция да се направи „ нещо положително “ – да не бъде „ убивано в зародиш “.



Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков също разяснява тематиката във "Фейсбук ". "Ремонтът по Графа не е приключен даже на 50%. Сега там е строителна площадка. Крайният период е март следващата година. Всички мнения по качеството на осъществяването би трябвало да се вършат по-късно. Защото до тогава, а и по-късно в границите на гаранционния период, всеки бъг се оправя от строителя без в допълнение възнаграждение. И 20 пъти да се върнат, най-после ще ста...не както би трябвало ", написа той.

"За естетиката към Св. Седмочисленици. Тук ми е по-трудно, тъй като и аз не одобрявам това, което видях на фотосите в нета. Но това не е крайният резултат. Затова желаех някои визуализации от състезанието за архитект. Качвам ги, с цел да прецените сами. Качвам и две фотоси от площад в Мюнхен, планиран от Норман Фостър , където е употребен същия материал. Може би в случай че проявим малко самообладание, най-после ще имаме друго мнение ", написа още Елен Герджиков.

ВИЖТЕ СНИМКИ И СРАВНЕТЕ



Темата разяснява през днешния ден и основният проектант на София Здравко Здравков. "От Столичната община ще държим на осъществяването на плана, за който сме си заплатили. Ще пожелаеме първокласен артикул ", сподели той в ефира на "Здравей, България ".

Той беше безапелационен, че в случай че има разминавания в осъществяването, ще бъдат наложени наказания. По плана се работи от 5 години, като той е подлежал на голям брой публични разисквания. Здравков моли тематиката да се разяснява още веднъж след представянето на напълно приключения артикул.

Главният проектант сподели още, че планът за ремонта пред храма "Свети Седмочисленици " е извънредно закостенял във връзка с цветовете. По този метод фокусът ще остане върху самата постройка.

Той означи, че гражданската интензивност е нещо е позитивно. Обществото декларира своята позиция, само че е значимо това да се направи, още когато се изготвя планът, сподели той и добави, че, когато нещо се предложи за разискване, има задоволително време да бъде забелязано преди да влезе в действие.

За през днешния ден по обед е плануван протест с искане за оставката на кмета Йорданка Фандакова поради некачествени и неестетични поправки в центъра на столицата.

Къде в София ще има поправки

Махат колите към националния стадион, пускат булеварди

Ремонт блокира центъра на София

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР