След напрежението и саморазправата с полиция в Куклен пред Нова

...
След напрежението и саморазправата с полиция в Куклен пред Нова
Коментари Харесай

Семейството, нападнато от 20 пияни мъже в Куклен, проговори за първи път

След напрежението и саморазправата с полиция в Куклен пред Нова телевизия приказва фамилията, нападнато от 20 пияни мъже. Мъжете нахлуха в парцела на семейството с четири дребни деца след забележка да понижат мощна музика. Пристигналите на място екипи на полицията също бяха нападнати, двама униформени са ранени.

Според полицията, обаче, спорът не е етнически, а битов. В неделя следобяд, Николай Шаламанов помолил съседите да понижат музиката, тъй като внуците му спят.

Обстановката в Куклен е нормализирана след всеобщото сборичкване
„ Един път, повторно ги предупредихме и на третия път към този момент пристигна тяхната баба, която сподели, че не може да ги вразуми, просто да понижат музиката. И след това погледна от оградата и видя, че техните двамата им внуци бяха скочили на оградата. Тя, като видя това, й прилоша на дамата и ми падна в краката. През това време щерка ми взе едно шишенце с водичка, с цел да я свестим. Нямаше и 10-15 секунди безспорни всички пристигнаха тук през входната врата и нахлуха може бе към 20-30 индивида за разпра ”, описа Николай.

Изкъртили външната врата на къщата му. „ Нито сме ги обиждали, нито нищо. Опитаха се да ме ударят, обаче не съумяха. Изтласкахме ги колкото можахме тук до входната врата ”, добави той.

„ Да, в действителност има хвърлени камъни по полицейския автомобил, в резултат на което са счупени стъклата. Има нанесен един удар на полицейски чиновник, който е бил в автомобила, оттегляйки се обратно ”, заяви Атанас Илков, шеф на ОДП на Министерство на вътрешните работи, Пловдив.

В махалата всички отхвърлят да са нападали служителите на реда. И настояват, че те са били жертва на принуждение.

„ Бяхме на улицата когато се развикаха, ние сме на улицата и ни забират като очевидци. Ние се качваме като хората. Спират колата сред Куклен и Брестник патрулната кола и ни смачкаха. После, като влязохме в ареста, 8 часа белезниците не ни ги смъкнаха. Всички 7 души бяхме в тяхната съблекалня с вързани ръце, главите надолу и почнаха наред. Всчико с бухалки, с дървени бухалки. Счупиха ни всички телефони ”, съобщи Юри Емилова.

„ Още с качването в колата тук и те ме подреждат. С юмруци ме биха по лицето и по главата ”, показа от своя страна Жана Емилова. Според полицията изказванията им са несериозни. „ Категорично декларирам, че няма осъществено полицейско принуждение. Не го споделям единствено аз споделят го всички присъстващи, които са били там ”, добави Илков.

Според прокуратурата, най-агресивни са били 40-годишна жена и двамата й синове. Тепърва ще стане известно дали и за какъв брой от задържаните прокуратурата ще изиска да останат за непрекъснато в ареста.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР