След направено развитие на програмното осигуряване, от 12.06.2018 г. е

...
След направено развитие на програмното осигуряване, от 12.06.2018 г. е
Коментари Харесай

Служебно прекратяват регистрацията на кола, непрехвърлена на името на новия собственик


След направено развиване на програмното обезпечаване, от 12.06.2018 година е добавена нова функционалност в АИС " КАТ Регистрация на ППС и притежателите им “ - служебно преустановяване на регистрацията на транспортно средство, което се прави автоматизирано за контракти, въведени в Регистъра на ПС след 27.12.2017 година Така, в случай че нов притежател не извърши задължението си по закон, транспортното му средство ще бъде дерегистрирано служебно.

Също по този начин от 06.03.2018 година е построена връзка сред осведомителните системи на Министерство на вътрешните работи и Нотариалната камара, с която се обезпечава приемане на информация за контракта за прекачване собствеността на ППС незабавно след неговото подписване. 

Важно е да се знае, че ръководството на транспортни средства с прекъсната регистрация е закононарушение по смисъла на член 345, алинея 2 от Наказателния кодекс.

От Министерство на вътрешните работи припомнят на жителите, че от края на 2017 година е в действие и наредбата на член 145, алинея 2 от ЗДвП, където е планувано, че приобретателят на записано пътно транспортно средство е задължен в период до един месец да записва добитото транспортно средство в службата за регистрация на пътни транспортни средства по непрекъснатия адрес или адрес на регистрация на притежателя. При несъблюдение на задължението по член 145, алинея 2 от ЗДвП се постанова санкция или имуществена глоба в размер 200 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР