След написването на книгата настъпва някаква празнота, особено, когато човек

...
След написването на книгата настъпва някаква празнота, особено, когато човек
Коментари Харесай

Сестри Палавееви във винтидж света на Алек Попов

След написването на книгата настава някаква празнина, изключително, когато човек доста дълго време е бил със своите герои и със света на книгата, в един миг даже не му се желае да свършва. С тези думи писателят Алек Попов стартира диалога за неотдавна излязлата му книга “Сестри Палавееви по пътя към новия свят ”.

Самата книга, съгласно него, има доста равнища. Колкото повече човек знае за епохата, толкоз по занимателно ще му е и ще може да прави повече връзки и знаци до момента в който чете книгата. В същото време и да не е осведомен с историята, ще може да научи доста неща за това време, описа писателят.

Романът има доста сериозна документална основа, признава Попов. Всъщност това е втората част от една история, която сама по себе си е доста огромна и е лишила на писателя 10 години работа, което включва и акомодация за театралната сцена, както и план за сериал по книгата.

Отминалата “винтидж ” ера, в която живеят героините на Попов, е по едно и също време “не доста надалеч от нас, тъй като доста от нещата са си същите ”, в това време има неща, “които през днешния ден са всекидневие, а тогава са били оригиналност ”. Оказва се, че и в предишното е имало комикс просвета в страната ни, само че тя не е била налична за всички.

Писателят споделя, че се потапя в епохата от края на 30-те години и слуша доста музика, известна също по това време. Човек може да си направи саундтрак по музикалните препратки в книгата - музика от саундтраците на югославски партизански сериали, да вземем за пример, или осъществяванията на Andrews sisters и други незабравими мелодии от ерата на суинга.  

Тези, които не са чели първата част от книгата, могат да стартират поредицата в противоположен ред. Книгата ще бъде публично показана на 16 януари, естествено с тематично ретро празненство. 

За развиването на героите, за югославските партизани и още доста за книгата на Попов, чуйте в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР