След нападенията на Хамас“ в Израел на 7 октомври потърпевши

...
След нападенията на Хамас“ в Израел на 7 октомври потърпевши
Коментари Харесай

Жена спасява изоставени животни след нападенията в Израел

След нападенията на „ Хамас “ в Израел на 7 октомври пострадали са освен хората. Десетки животни остават без стопани - някои от тях са убити, а други са тръгнали без любимците си да търсят по-сигурни убежища.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 699
Една жена - Нора Лифшиц, се трансформира в страж за изоставените. Избира място, на което да ги приютява. Там води кучета, котки, пуйки и други типове

 „ Случи се нещо необикновено. Много хора от дребни обитаеми места влизаха в група в Whatsapp и споделяха фотография и името на домашния си любим. Описваха къде се намира и молеха да му помогнем. Така аз започнах да ги диря “, споделя Нора пред Ройтерс, предава бТВ.

„ Към това мое деяние се причислиха и от други градове. Получи се една голяма вълна на разпространяване. С нас започнаха да се свързват бойци и да ни молят да отидем да вземем кучетата, които са отишли уплашени при тях “, разяснява дамата.

„ Насред хаоса просто знаеш, че никой няма да се погрижи за твоята животинка. Никой няма място за животни в съзнанието си освен това, което се случва “, споделя още тя.

„ Един следващ дълъг ден към този момент завършва. Днес успяхме да приберем четири пуйки, те са тук в клетката, още една има в колата – тя е пусната свободно, тъй като е засегната от нещо. Може би от лисица, може би от кола… не знаем. Трябва да отиде на ветеринар ", споделя Нора.

Израелската певица Хая Самир не можа да сдържи насладата си в събота, когато съумя да се върне в къщата си в Щула и да избави някои от котките си.

Както доста други поданици на пограничните северни селища, Самир беше помолена от израелската войска да се изтегля, откакто кръстосаният огън се ускори в граничния регион сред Израел и Ливан. Тогава тя не съумява да вземе котките си със себе си.

Хая Самир е египетско-израелска певица, която пее на иврит, арабски и британски, като постоянно обществено е изразявала позициите си за мир в района.

Вземайки няколко котки, Самир декларира, че ще се върне и за майка си и за другите си животинки.

При нападенията на „ Хамас “ на 7 октомври починаха повече от 1400 души, а минимум 200 бяха взети за заложници.

Отговорът на Израел не закъсня – Ивицата Газа беше подложена на най-интензивната бомбардировка, която в миналото е виждала. Голяма част от инфраструктурата на анклава е разрушена, а от палестинското министерство на опазването на здравето оповестиха, че броят на жертвите там към този момент е надхвърлил 5000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР