След нападението във Виена властите взеха решение за затварянето на

...
След нападението във Виена властите взеха решение за затварянето на
Коментари Харесай

Две джамии във Виена са затворени след атентата

След нападението във Виена управляващите взеха решение за затварянето на джамии, за които има подозрения, че са съдействали за радикализирането на причинителя, заяви „ Дер Щандарт ”.
Решението е взето след незабавна среща на министрите на вътрешните работи и на интеграцията с ръководителя на ислямската общественост Юмут Вурал. Става въпрос за лишаване на юридически статут и разформироване на сдружения, показва изданието.
 Макрон удвоява защитата по границите на Франция след офанзивата в Ница Макрон удвоява защитата по границите на Франция след офанзивата в Ница
Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че ще ускори граничната сигурност след няколкото терористични офанзиви, в това число нападен...
, едната от които е под ръководството на Ислямската общественост в Австрия. Затварянето им е в полза на публичната сигурност и не е ориентирана против избрана вяра или членовете на религиозната общественост, а против злоупотребата на религията за радикализиране, акцентира министърът на интеграцията Сузане Рааб.
По време на конференцията вътрешният министър Карл Нехамер заяви, че преди терористичното нахлуване във Виена е имало друго следствие. То е открило, че нападателят е контактувал с хора, следени от Държавната работа за отбрана на конституцията и битката с тероризма (LVT). Въпреки това тогава не са направени съответните изводи. Ръководителят на службата е отхвърлен от служба.
Нехамер съобщи, че са позволени „ явни и от наша позиция “. На въпрос по отношение на политическата отговорност за неуспехите, Нехамер отговори, че вижда отговорността си да работи, когато е бил известен за пропуските.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР