След намесата на лидера на БСП – София Калоян Паргов,

...
След намесата на лидера на БСП – София Калоян Паргов,
Коментари Харесай

След намеса на БСП, управляващите в СО се захванаха да решават проблема на гражданите от „Луи Леже“

След намесата на водача на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов, ръководещите в Столична община се захванаха да вземат решение казуса на жителите, които живеят в кооперациите на ул. „ Луи Леже “ в центъра на София. През август ръководителят на групата на социалистите в СОС, дружно с специалисти, беседва, а по-късно и се срещна на място с хората, които търсеха метод да предотвратят създаване на бетонно оборудване за подземно разполагане на съдове за битови боклуци на по-малко от 2 метра от входовете им и непосредствено върху пътното платно.

Тогава жителите се оплакаха от безконтролно отношение на органите, които би трябвало да дадат решение на техния проблем. Хората бяха извънредно недоволни, че сигналите им са прехвърляни от институция на институция и в последна сметка няма никакъв резултат от дейностите им, които са с единствена цел да защитят правото си на естествен живот в личните им домове.

Така по покана на Калоян Паргов, представители на жителите, живеещи на ул. „ Луи Леже “ участваха през днешния ден на съвещанието на Комисията по превоз и туризъм в Столична община, оповестиха от БСП-София. Пред тях заместник-кметът по превоз Евгени Крусев призна, че има проблем. Той изясни, че всички съблюдават прецизно процедурите по ремонтите в София. Но не сподели кой носи отговорност, каква е глобата и за какво откакто всички процедури се съблюдават, отново има пропуски в осъществяваните действия.

„ Благодарение на наличието на жителите постигнахме добър резултат. Успяхме да обсъдим обстановката, да изясним къде са пропуските в връзката и най-важното – да получим обществено заричане от заместник-кмета по превоз Евгени Крусев, че ще позволи казуса на хората, разяснява Калоян Паргов. – По време на огромни поправки като този на ул. „ Граф Игнатиев “, директна на която е въпросната ул. „ Луи Леже “, е допустимо да се случат пропуски. Това го одобрявам. Но не одобрявам отношението на ръководещите и на администрацията в Столична община към жителите, които алармират за проблеми. Надявам се заместник-кметът Евгени Крусев да съблюдава обещанието, което даде на хората, да отиде на място и да види с очите си какво е свършено и да откри метод да в профил казуса “.

По време на съвещанието на Комисията по превоз и туризъм Калоян Паргов сложи генерално въпроса за качеството на ремонтите в София, както и за контрола върху работата от страна на строителите. Той съобщи, че тъкмо там е заровен ключът за неудачите на Столична община при осъществяването на строително-ремонтни действия в града.

Третата тематика, която беше наранена от ръководителя на групата на Българска социалистическа партия в СОС по време на съвещанието на Комисията беше за ремонта на бул. „ Константин Величков “. По него сега ръководещите осъществят план за отделяне на настрана платно единствено за трамвайния и автобусен превоз. За тази цел към спирките построяват по този начин наречените „ острови “, с цел да бъде обезпечена сигурността на жителите, ползващи градския превоз и да не се постанова да слизат от транспортните средства непосредствено на пътното платно, по което вървят колите.

“Този бул. е трети градски кръг. С реализацията на транспортната инфраструктура на „ Константин Величков “ по този метод ще се получи ускорение на градския превоз, само че в това време ще бъде затруднено придвижването на колите, което е преобладаващо в тази зона, разяснява Калоян Паргов. – Парадоксът е, че граничещите булеварди като „ Скопие “, „ Габрово “ и „ Акад. Иван Гешов “ имат по-голяма пропусквателна опция и по този начин „ Константин Величков се явява запушалка. В тази връзка значим е контролът върху автомобилния трафик, с цел да се получи най-малко плануваното ускорение на градския превоз “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР