След намеса на БНТ социалните служби възстановяват помощите за безработица

...
След намеса на БНТ социалните служби възстановяват помощите за безработица
Коментари Харесай

След намеса на БНТ: Възстановяват помощите на безработна в Пловдив

След интервенция на Българска национална телевизия обществените служби възвръщат помощите за безработица на жена в Пловдив.

Заради неспособност да се яви в бюрото по труда за автограф в посочения ден, регистрацията на Петя Величкова от пловдивското село Любен била прекъсната.

Социалните служащи не приели обясненията на дамата и тя е била застрашена да остане без средства.

Безработната Петя Величкова трябвало да се подпише в бюрото по труда в Съединение на 11 май. В същия ден обаче дамата трябвало да заведе онкоболната си майка до Онкодиспансера в Пловдив.

" Сутринта се обаждам и изяснявам, че не мога да отида на господина, ще ида на другия ден, че няма транспорт, няма рейсове. И той ми споделя до 8.30 сутринта ", споделя Петя Величкова.

Рано сутринта на 12 май дамата отива да се подпише.

" Вратата беше отворена, той стоеше на бюрото и ми споделя " Петя твоята регистрация към този момент е прекъсната, нямаш право на подписи, тръгвай си ", сподели още Петя Величкова.

Още същия ден дъщерята на Петя праща по имейл тъжба до службата по заетостта. В отговора, който получава написа: " Регистрацията Ви може да бъде възобновена при показване на доказателство за съществуване на уважителна причина, в период 7 работни дни от нейното отпадане ".

Според чиновници от организацията обаче записка с автограф и щемпел от персоналния доктор на Петя не е формален документ.

" Не можело с тия бележки, трябвало аз да съм болна, в този момент аз по какъв начин да излъжа ", споделя Петя Величкова.

" Документа по принцип за заболяване е здравно направление пример 119 ", сподели шефът на Регионална работа по заетостта в Пловдив Фани Николова.

След като през днешния ден ние също сигнализирахме институциите за проблема в късния следобяд регистрацията на Петя Величкова беше възобновена.

" Аз мисля, че трябваше несъмнено време, с цел да създадем преценка за този документ, тъй като вие сте го виждали, това е записка която е написана на една бланка от рецепта, само че преценяйки че въпреки всичко има нужната информация, има автограф, щемпел на лекаря за нас това е задоволителен документ, с цел да уважим неявяването й в бюрото по труда ", сподели шефът на Регионална работа по заетостта в Пловдив Фани Николова.

От Агенцията по заетостта припомнят на безработните лица, че в случай че една регистрация в бюрото по труда бъде прекъсната, тя може да се възобнови още веднъж едвам след шест месеца.

Автор: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР