След наложените санкции срещу Роман Абрамович от правителството на Великобритания

...
След наложените санкции срещу Роман Абрамович от правителството на Великобритания
Коментари Харесай

Какво ще стане с Челси след санкциите срещу Абрамович? 


След наложените наказания против Роман Абрамович от държавното управление на Англия бъдещето на сегашния европейски и международен клубен първенец Челси е нестабилно.

Руският милиардер е отпред на лондончани от 2003 година. Абрамович се опита да продаде клуба, само че не съумя да го направи на време, след което всички негови активи на Острова бяха з3амразени.

Какво значи това за почитателите, играчите и всички хора, които работят в Челси? Ето отговорите на най-важните въпроси за бъдещето на „сините“.

Какво тъкмо се случи в четвъртък?

Санкциите против Абрамович бяха наложени като част от отговора на Запада против Русия поради войната в Украйна.

Правителството на Англия счита, че съветският милиардер е имал близка връзка с президента на Русия Владимир Путин в продължение на десетилетия, макар че самият Абрамович отхвърля за тези връзки.

Всички активи на съветския милиардер на територията на Англия са замразени, само че Челси получи специфичен лиценз, с цел да може да продължи да оперира.

Ще може ли Челси да продължи да играе мачове?

Отговорът е да.

Специалният лиценз, публикуван от държавното управление, ще разреши на тима да изиграе всички мачове до края на сезона.

В четвъртък вечер, часове след налагането на глобите, Челси завоюва гостуването си на Норич и продължава да се намира на третото място в класирането на Висшата лига.

Какво значи всичко това за почитателите?

Притежателите на сезонни билети ще могат да продължат да вървят на мачове на „Стамфорд Бридж“ както до момента. Последващата продажба на билети обаче е неразрешена.

От клуба потвърдиха и че плануваното стартиране на билети за четвъртфинала от ФА Къп против Мидълзбро на 19 март се анулира.

Челси няма право да продава и никакви почитател продукти, а почитател магазинът на „Стамфорд Бридж“ бе затворен в четвъртък.

Може ли Челси да продава сезонни билети за идващия сезон?

Всичко, което се споделя в лиценза, съгласно който клубът оперира сега, е, че всякаква продажба на билети след 10 март е неразрешена. Но хората със сезонни билети могат да продължат да ги изплащат както до момента.

Не е упоменато категорично дали притежателите на сезонни билети, които биха желали да ги възобновят и за идващия сезон, ще могат да го създадат.

Не е ясно и дали, в случай че се класира за полуфиналите на ФА Къп, ще може да продава билети за мача на „Уембли“.

Може ли Челси да продължи да заплаща заплати на футболистите и треньорския щаб?

Според специфичния лиценз Челси може да продължи да изплаща заплати на всички хора, работещи в клуба, в това число футболистите и треньорския щаб.

Лицензът ще работи до края на сезона – 31 май, само че държавното управление има правото да го анулира когато и да е при смяна на събитията или собствеността.

Може ли Челси да продава и купува футболисти?

Докато глобите са в действие, Челси има възбрана за прехвърляния – както да купува, по този начин и да продава.

Клубът няма право и да води договаряния или да подписва нови контракти с играчите от сегашния състав, в това число и тези чартърен. Това значи, че редица играчи ще изоставен „Стамфорд Бридж“ през лятото.

Договорите на защитното трио Антонио Рюдигер, Сесар Аспиликуета и Андреас Кристенсен изтичат след края на сезона и в случай че не бъдат възобновени, ще би трябвало да си търсят нови тимове като свободни сътрудници.

Какво значат възбраните за футболистите на „сините“?

Реал Мадрид има сериозен интерес към Рюдигер, който бе покрай договаряне на нов договор с Челси, до момента в който се чака Барселона да прибере другите двама.

Какво ще се случи с Томас Тухел?

Въпреки че неотдавна разгласи, че не си показва Челси без Роман Абрамович, на Тоамс Тухел ще му се наложи да работи точно в такава обстановка.

Германският експерт има контракт със „сините“ до лятото на 2024 година

Може ли Челси да бъде продаден?

Челси бе разгласен за обмен на 2 март и притегли интереса на много на брой богати хора.

Правителството на Англия обмисля да включи спомагателни клаузи към сегашния лиценз, с които да разреши възможна промяна на собствеността.

Абрамович и хората, които се занимават с продажбата на клуба, на няколко пъти оповестиха, че всички доходи ще отидат в поддръжка на украинския народ.

Беше оповестено също по този начин и че Абрамович няма да си търси вложените 1,5 милиарда паунда, записани като заем в счетоводните книги на Челси.

Руският милиардер е натоварил капиталовата компания Raine Group с продажбата на клуба. Абрамович търси 3 милиарда паунда в подмяна на клуба, само че е допустимо и да одобри по-ниска оферта.

Колко бързо може да бъде продаден клубът зависи главно от дейностите на държавното управление.

Какво ще се случи с Челси в Европа?

От УЕФА обясниха, че са в непрекъсната връзка с английското държавно управление, само че към момента няма изясненост какво ще се случи, в случай че Челси продължи към четвъртфиналите на Шампионската лига – дали ще може да продава билети, по какъв начин ще се пътува и така нататък

Може ли Челси да пътува?

Правителството разгласи оптимален бюджет от 20 хиляди паунда на пътешестване за посещение.

Ограничението обаче може да бъде вдигнато или оптималната сума най-малко да бъде увеличена, защото е незадоволителна за визитите на „сините“ в Европа – като да вземем за пример гостуването на френския Лил в Шампионската лига идната седмица.

Как реагираха спонсорите на Челси на глобите?

Часове след оповестяването на глобите главният спонсор на фланелките на Челси – интернет компанията Three, приключи връзките си с клуба. „Сините“ имаха контракт за 40 млн. паунда на година със спонсора, който грееше на гърдите на фланелките от 2020-а.

Все още не е ясно дали други покупко-продажби на „сините“ са под угрозата да бъдат прекъснати.

През 2016-а клубът подписа 15-годишен контракт, един от най-дългите в спорта, на стойност 60 млн. паунда на сезон със спортния колос Nike за доставка на екипировка.

От май 2021-ва спонсор на подготвителните екипи на Челси е търсачката за хотели Trivago, с който също има дългогодишна договорка.

Разбира се, клубът има още редица по-малки спонсори, като към момента не е ясно дали някой от тях също ще се отдръпна от Челси.

Може ли Челси да банкрутира?

Харчовете на „сините“ единствено за заплати са към 28 млн. паунда на месец. Никой не знае тъкмо какъв брой пари е оставил Абрамович в клуба. Но имайки поради мащаба на клуба, надали държавното управление би разрешило Челси да банкрутира.

По-скоро биха разрешили продажбата му, в сравнение с да заличат най-големия лондонски клуб в последните години, написа webcafe.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР