След налагането на режима на вода в Перник, бившият кмет

...
След налагането на режима на вода в Перник, бившият кмет
Коментари Харесай

Церовска: И труса от 2012 г. повлия на ВиК мрежата

След налагането на режима на вода в Перник, някогашният кмет на града Вяра Церовска гостува в Сутрешния блок на Българска национална телевизия. Това е първа телевизионна изява на някогашния градоначалник след тежката рецесия с липса на вода в регионалния град.

  " Аз съм направила прекалено много в Перник да има по-добро водоснабдяване и това си проличава от всички вложения с мое присъединяване ", безапелационна е Вяра Церовска. По думите й, бент. Студена е изключителна държавна благосъстоятелност и се охранява доста особено, по тази причина какво се случва с водата би трябвало да бъде изяснено след една доста щателна инспекция. " Водопреносната мрежа в Перник е строена в средата на предишния век - можете да си визиите защо става въпрос. Сериозно въздействие оказа и земетресението през 2012 година ", сподели тя. 

Церовска разяснява и плана за създаване на воден цикъл в Перник. " В моя мандат е направено планиране на този воден цикъл и това е първият миг, в който има контракт с Министерство на околната среда и водите за осъществяване на този воден цикъл ", добави тя. Воден режим се постанова от ВиК сдружението, а не от кмета, безапелационна е Церовска. 

" Аз не съм била на работа на 10 октомври, когато е входящата дата на писмото от ВиК. От 5 април има ограничаваща заповед за прилагане на питейна вода от бент. Студена. Никой не може да планува какво ще се случи и какви са преваляванията. Ако е имало някакъв проблем с количеството, той би трябвало да се е развил през месеците август, септември и октомври, когато повредите са увеличени в пъти повече спрямо предходната година. Нямам информация дали бент. Студена е бил източван около ремонта ", добави още някогашният кмет на Перник. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР