След налагането на режима на вода в Перник, бившият кмет

...
След налагането на режима на вода в Перник, бившият кмет
Коментари Харесай

Бившият кмет на Перник: Направила съм твърде много за по-добро водоснабдяване

След налагането на режима на вода в Перник, някогашният кмет на града Вяра Церовска гостува в Сутрешния блок на Българска национална телевизия. Това е първа телевизионна изява на някогашния градоначалник след тежката рецесия с липса на вода в регионалния град.

Аз съм направила прекалено много в Перник да има по-добро водоснабдяване и това си проличава от всички вложения с мое присъединяване, безапелационна е Вяра Церовска.

По думите й, бент. Студена е изключителна държавна благосъстоятелност и се охранява доста особено, по тази причина какво се случва с водата би трябвало да бъде изяснено след една доста щателна инспекция.
Вяра Церовска, някогашен кмет на Перник: Водопреносната мрежа в Перник е строена в средата на предишния век - можете да си визиите защо става въпрос. Сериозно въздействие оказа и земетресението през 2012 година
Церовска разяснява и плана за създаване на воден цикъл в Перник.
Вяра Церовска, някогашен кмет на Перник: В моя мандат е направено планиране на този воден цикъл и това е първият миг, в който има контракт с Министерство на околната среда и водите за осъществяване на този воден цикъл.
Воден режим се постанова от ВиК сдружението, а не от кмета, безапелационна е Церовска.
Вяра Церовска, някогашен кмет на Перник: Аз не съм била на работа на 10 октомври, когато е входящата дата на писмото от ВиК. От 5 април има ограничаваща заповед за прилагане на питейна вода от бент. Студена. Никой не може да планува какво ще се случи и какви са преваляванията. Ако е имало някакъв проблем с количеството, той би трябвало да се е развил през месеците август, септември и октомври, когато повредите са увеличени в пъти повече спрямо предходната година.
Нямам информация дали бент. Студена е бил източван около ремонта, добави още някогашният кмет на Перник.

Вижте целия диалог във видеото!
 Кметът на Перник ще упорства РЗИ да осведоми всекидневно за качеството на водата Кметът на Перник ще упорства РЗИ да осведоми всекидневно за качеството на водата
Четвърти ден продължава водната рецесия в Перник и покрайнината. Вчера стана ясно, че водата от язовир "Долна Диканя " не е годна за пиянство, защото първат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР