След нахлуването на Турция в Сирия, ново проучване на общественото

...
След нахлуването на Турция в Сирия, ново проучване на общественото
Коментари Харесай

58% от германците искат Турция вън от НАТО

След нахлуването на Турция в Сирия, ново изследване на публичното мнение сподели, че 58% от германците желаят да изгонят Турция от военния съюз НАТО.

В внезапен контрастност с поддръжката на немския външен министър Хайко Маас за запазването на участието в НАТО за Турция, нова анкета сподели, че ясно болшинство от популацията на Германия желае Турция да бъде изгонена от Организацията на Северноатлантическия контракт и желае икономическите наказания и възбраните за експорт да бъдат наложени на Анкара.
Проучването е извършено от YouGov по поръчка на ДПА. В него са взели участие над 2000 души, които са интервюирани сред 25 и 28 октомври.
Само 18% от интервюираните са срещу изгонването на Турция от НАТО. Според изследването 61% от интервюираните желаят държавното управление на канцлера Ангела Меркел да заеме по-настоятелна позиция, в това число стопански наказания против президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.
Проучването сподели, че 69% от германците поддържат цялостна възбрана на износа на оръжие за Турция. Изключването на Турция от НАТО би наложило промени от страна на европейските и северноамериканските държави-членки.

Споразумението за НАТО, което беше признато през 1949 година, не планува изпъждане на страна-членка. Вестник „ Ди Велт “ оповестява, че немската левица желае на Турция да бъде неразрешено да бъде част от НАТО.
Ръководителят на Социалдемократическата партия в Бундестага Ролф Мюценич също сложи въпросителна върху продължаващото участие на Турция в НАТО. Германският външен министър съобщи в събота по време на визитата си в Анкара, че „ Турция е и остава значим съдружник на НАТО за Германия.
Ердоган е изправен пред необятна рецензия за нахлуването на страната си в Сирия и хипотетичните нарушавания на правата на индивида, осъществени против сирийските кюрди. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР