След нахлуването на Русия в Украйна и мобилизацията, обявена през

...
След нахлуването на Русия в Украйна и мобилизацията, обявена през
Коментари Харесай

Избягали от Русия програмисти създават хакерски банди в Турция

След нахлуването на Русия в Украйна и мобилизацията, оповестена през септември 2022 година, десетки хиляди програмисти от Русия се насочиха към Турция. За да се открият на новото място и да си обезпечат приходи, някои от тях започнаха да се занимават с онлайн измами, кражба на персонални данни и съставяне на локални хакерски групи, написа Financial Times, базирайки се на турски правоприлагащи органи и експерти по киберсигурност.

Полицейски чиновник от Анталия споделя пред изданието, че „ за по-малко от година броят на отчетите за киберпрестъпления се е нараснал доста “. Руските хакери се свързват с локални „ фенове ” на тъмната мрежа и работят в смесени групи, измествайки от незаконния пазар изестни съветски и беларуски кибербанди.

Според източниците на Financial Times, новосъздадените в Турция хакерски структури се пробват да работят скрито и да не засягат турски жители, с цел да не притеглят вниманието на полицията – за разлика от безпардонните нападения на съветските и беларуските им „ сътрудници ”,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР