След над месец извън корта Григор Димитров се завърна успешно

...
След над месец извън корта Григор Димитров се завърна успешно
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Себастиан Корда - анализи, очаквания и коефициенти

След над месец отвън корта Григор Димитров се завърна сполучливо на АТР 500 конкуренцията във Вашингтон, където на старта реализира сложна трисетова победа над френския деец Адриан Манарино. Така нашият съотечественик си подсигурява присъединяване в осминафиналната фаза на на шампионата, като в конфликт за място в четвъртфиналите го чака надалеч по-сериозно затруднение в лицето на една от най-големите очаквания на домакините, а точно 22-годишния Себастиан Корда. Това ще бъде едвам първа среща сред двамата състезатели и ще започва не преди 22:00 часа българско време, а до тогава дано да поразсъждаваме какво бихме могли да чакаме да се случи в идния дуел.

Кой е Себастиан Корда и какво да чакаме от него?

Американецът играе с дясната ръка, извършва бекхенд с две ръце и сега се намира под номер 54 в международната класация. 22-годишният играч е безспорно един от водачите на идващото потомство и мнозина експерти са уверени, че в бъдещето го чакат спечелването на доста огромни титли. Себастиан е безусловно откърмен с тениса, защото неговият татко Петер Корда е някогашен първенец от Големия шлем и понастоящем е треньор на своя наследник. Това обаче не е всичко, тъй като младокът постоянно прекарва време на корта дружно с Андре Агаси, който е в ролята на негов наставник и постоянно му дава препоръки.

Корта към този момент има една извоювана купа в Тура, която пристигна през предишния май на клей надпреварата от категория ATP 250 в Парма. Бившият номер 30 играе еднообразно добре на всички настилки, като има доближат край на твърдите кортове в Делрей Бийч и също по този начин предходната година се класира за осминафиналите на Уимбълдън.

Настоящият сезон се развиваше чудесно за американеца, чиито мощни изяви му разрешиха да надиграе Карлос Алкарас, както и да се приближи единствено на точка от успех против Рафаел Надал, само че контузия го изкара от съвсем целия сезон на трева и сега търси най-хубавата си форма.



Корда разполага с чисти удари и от двете страни, а стилът му е очебийно нападателен. Местният представител обича да играе встъпил във вътрешността в корта и не се колебае да нападна мрежата. Непоставеният играч държи самичък да дефинира темпото на игра и рядко можем да го забележим по какъв начин взе участие в неутрални замени от дъното на корта. Американецът рядко отстъпва обратно, когато се пази, и неговите дълги крака му разрешават да доближава задоволително бързо до всяка една топка.

Себастиан е висок цели 196 сантиметра и изцяло предстоящо има доста тежък начален удар. Разнообразието също не е непознато на 22-годишния тенисист, чието допиране е извънредно тънко и това го прави доста безапелационен при осъществяването на волета и къси топки.

Разбира се, то на такава възраст е изключено да си непрекъснат в изявите си и Корда е точният образец по въпроса. Някогашният първенец в Парма е съвсем неосъществим за прекъсване, щом усеща добре топката, но постоянно е влизал в отрицателни серии и тогава грешките изобилстват от ракетата му, а неговото второ подаване се трансформира в лесна плячка за противника.

Как Григор Димитров би могъл да противодейства?

Слайсът постоянно е добра концепция против толкоз ръстов конкурент, а Димитров разполага с един от най-хубавите в актуалния тенис. Колкото по-ниско държи топката родният ни представител, толкоз по-трудно ще бъде за Корда да вкара мощните си удари в приложимост, а дългите разигравания ще бъдат напълно в интерес на Григор, защото търпението несъмнено не е измежду главните добродетели на 54-тия в света.

Българинът би трябвало да насочва болшинството от сервисите си към форхенда на младока, тъй като длановият му удар е с необятен размах и това доста понижава времето му за реакция на посрещане, което води до сериозен брой грешки. Самият ни съотечественик пък ще е хубаво да бъде нападателен при вторите подавания на Корда, които постоянно го карат да отстъпи самодейността, и по този начин везните несъмнено се накланят в посоката на хасковлията, имайки поради недотам добре развитото придвижване по корта на близо двуметровия състезател.



По-нискоранкираният тенисист е почитател на бързите замени и може да играе на невероятна скорост, само че от време на време му е мъчно да бъде толкоз безапелационен, когато получава топки с друга характерност. Григор ще бъде заставен да ползва чести смени на темпото и даже съзнателно да дава самодейността на противника, чийто темп ще бъде изцяло разрушен по този метод

Важно е петият подложен да се задържи допустимо най-дълго в резултата, защото съперникът му е прочут с недотам здравите си нерви. Американецът загуби близо половин дузина срещи, в които сервираше за триумфа през сегашния сезон и е податлив да се пропуква напрегнат, тъй че някогашният номер три не трябва да губи хладнокръвие в нито един миг и просто да принуждава Корда да отиграва оптимален брои удари на значимите точки.

Очаквания и коефициенти

Очаквам Корда да има леко преимущество, тъй като първата ни ракета отсъстваше за над месец от кортовете и през вчерашния ден ясно се видя по какъв начин се нуждае от по-голяма игрова процедура. Същевременно младият играч позволи редица непредвидени провали през последните месеци и Григор изрично има доста по-голяма константност в дейностите си от него. Родният ни представител има нужната класа и опит, с цел да се възползва от всяко едно съмнение на американеца и възможностите му за последна победа несъмнено не са дребни.

Букмейкърите дефинират младия представител на домакините за любимец, предлагайки ставка от 1.61 за негов краен триумф, а възможностите на първата ни ракета се котират на 2.30. Тези предварителни прогнози обаче постоянно биват опровергавани в професионалния тенис и за нас остава да стискаме палци казусът да бъде тъкмо подобен. Вие пък още веднъж ще можете да наблюдавате срещата на нормалните линкове в Tennis.bg!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР