След над 5-часови дебати на депутатите на извънредната сесия на

...
След над 5-часови дебати на депутатите на извънредната сесия на
Коментари Харесай

Гласуване по сделката за Brexit на Джонсън в Камарата на общините няма да има

След над 5-часови диспути на депутатите на изключителната сесия на Камарата на общините в английският парламент гласоподаване по договорката на премиера Борис Джонсън за Brexit, която той контракти с Европейски Съюз, няма да има и законодателите се разпуснаха, оповестява Би би Си, представени от БГНЕС.
Депутатите от Камарата на общините утвърдиха поправката на Оливър Летуин, с която се отсрочва Brexit. Предложението на депутата, което принуждава премиера Борис Джонсън да изиска отсрочване на развода сред Лондон и Брюксел беше подкрепено с 322 гласа за против 306 срещу.
Премиерът Борис Джонсън съобщи, че „ опцията да се организира важен избор по договорката за Брекзит е била пропиляна “. Той добави, че не е „ обезсърчен или отчаян “ от решението на депутатите да поддържат поправката на Оливър Летуин, който предложи да се откаже утвърждение на договорката от страна на Камарата на общините, до момента в който депутатите не одобряват съответното законодателство за прокарването й в долната камара.
Джонсън обаче беше безапелационен, че няма да договаря ново отсрочване на Brexit с Европейски Съюз. Той съобщи, че кабинетът му идната седмица ще предложи ново законодателство, което е належащо, с цел да може Англия да напусне Европейски Съюз на 31 октомври.
От своя страна водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин приветства резултата от вота и съобщи, че министър председателят „ би трябвало да се подчини на закона “ и да изиска отлаган. Той изрично акцентира, че хората би трябвало да имат последната дума. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР