След над 2 часа и половина извънземен тенис, Рафаел Надал

...
След над 2 часа и половина извънземен тенис, Рафаел Надал
Коментари Харесай

Извънземен тенис, "геврек" и Надал е отново шампион!

След над 2 часа и половина извънземен тенис, Рафаел Надал още веднъж победи с купата на шампионата в Рим от сериите АТР 1000!

Испанецът се изправи против международния номер 1 Новак Джокович, а за наслада на почитателите, двамата спретнаха незабравимо шоу с " геврек ", пробиви и невероятни разигравания. В последна сметка Матадора победи с 6:0, 4:6, 6:1.

Срещата започва по най-хубавия метод за испанеца. Изненадващо сърбинът не сподели никаква опозиция и загуби сета с 0:6. Това беше 11-ият " геврек ", който Ноле получава в кариерата си!

За него обаче резултатът не беше стеснителен, защото в 6 от тези случаи той е успявал да победи в мача. За последно Джокович загуби сет по този пагубен метод през 2017 година Тогава Доминик Тийм победи сърбина в четвъртфинала на " Ролан Гарос " със 7:6(5), 6:3, 6:0.

Снимка: Reuters

И до момента в който всички чакаха Ноле да загуби закономерно и втората част, той откри сили, направи пробив и изравни резултата след 6:4.

Последва трета част, в която Джокович още веднъж беше обезверен, а Надал сподели най-хубавия тенис, на който е кадърен.

Така закономерно международният номер 2 победи за 9-ти път в Рим и за втора поредна година. Това е 34-та купа за испанеца от шампионати от серията " Мастърс ", което го изкачва най-отгоре в класацията по този индикатор. Надал изпревари точно Джокович.

След 54-ата среща посред им спечелилият през днешния ден продължава да изостава в статистиката в общите им мачове. Той има 26 победи против 28 за Джокович.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР