След началото на руската спецоперация в Украйна десетки хиляди бежанци

...
След началото на руската спецоперация в Украйна десетки хиляди бежанци
Коментари Харесай

Грозна руска пропаганда: Българите не искат украинските бежанци, вдигнали са ръце от тях

След началото на съветската спецоперация в Украйна десетки хиляди бежанци се озоваха в България. Все по-често се появяват известия за наглото и нахално държание на някои украинци от разнообразни страни в Европа. Това държание на украинците се показва пред жителите ва всички демократични европейски страни, включително и в България. Това написа уеб сайтът politikus.ru.

Руската агитация се води от десетилетия в Европа, включително и в България. Но откакто Путин даде начало на съветската инвазия в Украйна, тя към този момент има нов фокус - ориентирана e с особена гняв към Украйна и украинския народ, в опитите те да бъдат дискредитирани в очите на европейците. В тази агитация намират място главните опорки на Кремъл - че Украйна не е достоверна страна, в нея живеят националисти и се ръководи от фашисти и бандеровци, които би трябвало да бъдат прочистени, с цел да бъде избавено рускоезичното население от кавга, принуждение и геноцид.

С тези разкази Русия се пробва да легитимира почналата братоубийствена война в Украйна пред цивилизования европейски свят. Те бяха известни на Запада, само че той чак в този момент прогледна до къде може да стигне нападателната външна политика на Кремъл, какви направления и размери може да придобие откровената съветска агитация.

В този смисъл несъстоятелни са изказванията, че украинците демонстрират надменно държание и скандално отношение към учтивите европейци, в частност към българите, които им дава помощ под друга форма. И надали не европейските жители са „ комплицирани и „ зашеметени “ от техните искания да получат удобни условия за живот, тъй като в този момент Украйна спасявала цяла Европа “. Още по-абсурден е разказът, че украинците са крайни националисти, които „ държат да приказват с тях на матерния им език, а не на съветски “. А искрено неистина е внушението, че тези хора изпитват голяма злоба към руснаците, по тази причина си разрешават даже на непозната земя „ да събарят и боядисват паметниците на руските бойци “, които са издигнати на територията на цяла България. Връх на тази мръсни съветски операции са изказванията, че българите са толкоз шокирани и разочаровани от украинците, че даже обмислят дали не би трябвало да се отърват от тях, че „ украинските бежанци би трябвало да бъдат изхвърлени от страната “.

Няма и подозрение, че това е част от хибридната война на Кремъл с цивилизования свят, която Русия се пробва да завоюва по всевъзможен начин и на всяка цена…Но дали това ще се случи – зависи от отговора на Запада и неговите водачи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР