След началото на извънредното положение за ограничение на разпространението на

...
След началото на извънредното положение за ограничение на разпространението на
Коментари Харесай

Ученици и учители могат да учат дистанционно от безплатни електронни учебници и видеоуроци

След началото на изключителното състояние за ограничаване на разпространяването на ковид издателство " Просвета " предложи редица безвъзмездни просветителни запаси - електронни учебници от първи до десети клас, електронни познавателни книжки за най-малките, както и видеоуроци по главните тематики и предмети от образователния материал от първи до седми клас. В актуалната комплицирана обстановка те са скъпа поддръжка за възпитаници, родители и учители, и разрешават по-лесно и по-успешно да преодоляват компликациите, които съпътстват образованието в електронна среда, декларират от издателството.

Учениците в страната учат от 16 март отдалечено, а министърът на образованието и науката Красимир Вълчев предложи от през вчерашния ден учителите към този момент да слагат и настоящи оценки на учениците при електронното образование.

Затова от " Просвета " осведомят, че видеоуроците се излъчват всекидневно по Българска национална телевизия и по Bulgaria ON AIR. Те могат да се намерят и употребяват когато и да е на адреса: www.prosveta.bg/uchim/videourotsi, ще може да се гледат и по интернет телевизионния канал на VIVACOM - IPTV.

Вариантите за прилагане на видеоуроците уроци са най-различни. Ако ги употребява преподавател, той може да изпрати линк към съответното видео на своите възпитаници, преди да съобщи урок по тематиката, с цел да се срещнат авансово с него и през часа да разискват тематиката по-задълбочено и с по-активното присъединяване на учениците. Учителите може, дружно с изпращането на урока, да слагат на учениците авансово задания за осъществяване, за независима работа, за работа по презентации и планове. Педагозите може да заимстват хрумвания и оферти от сътрудниците си, участници във видеоуроците, които да употребяват в работата си със своите възпитаници.

Ако видеоуроците се употребяват и от родителите, уроците ще им дадат опция да се ориентират кои са най-важните познания по тематиката, и да ревизират доколко детето им ги е усвоило. Родителите може също да насочват децата си към уроците за асимилиране на нови познания и умения или за затвърждаване и практикуване на наученото.

Ако видеоуроците се употребяват от учениците, те ще може по-лесно да се приготвят авансово за урока по дадената тематика, който ще имат със своите учители. Така учениците ще може да дискутират с учителите си моментите, които са го затруднили или са провокирали по-специален интерес. Чрез видеоуроците учениците могат да затвърдят, упражнят и задълбочат знанията си по разнообразни тематики и да се върнат към уроците в комфортно за тях време, в случай че имат спомагателни въпроси или компликации.

Учениците, които са в четвърти или в седми клас, с видеоуроците може да се приготвят за националното външно оценяване, защото учителите, които водят уроците, слагат специфичен акцент на тези тематики и задания от учебно-изпитните стратегии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР