След набирането на затворници за руските наемнически сили редовната руска

...
След набирането на затворници за руските наемнически сили редовната руска
Коментари Харесай

Русия изпраща затворници да се бият в Украйна

След набирането на пандизчии за съветските наемнически сили постоянната съветска войска към този момент се насочва към наказани при набирането на бойци, които да се борят в Украйна, настояват правозащитници, представени от ДПА.

" От края на септември министерството на защитата стартира да набира наказани ", съобщи самостоятелният съветски новинарски уебсайт " Важни истории ". Критичният към Кремъл уебсайт оповестява за визити на военни в наказателни колонии в Рязанска област край Москва и в Ставропол в Северен Кавказ.

Активисти от организацията " Гулагу.нет " към този момент са съобщавали за опити за набиране на хора в Нижегородска област. Наемническата група " Вагнер ", финансирана от доближения на Путин предприемач Евгений Пригожин, набира пандизчии, които да се бият в Украйна още от лятото. На видеоклип, оповестен в обществените мрежи, се вижда по какъв начин самият Пригожин се появява пред пандизчиите, обещавайки им освобождение от пандиза, в случай че служат като наемници в Украйна шест месеца.

Предполага се, че някогашните пандизчии ще са част от особено звено. Твърди се, че министерството на защитата набира хора измежду пандизчиите, които преди този момент са работили в службите за сигурност и имат военен опит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР