След мощната експлозия в Ливан светът не остана безучастен и

...
След мощната експлозия в Ливан светът не остана безучастен и
Коментари Харесай

Съпричастност: Как светът ще помогне на Ливан?

След мощната детонация в Ливан светът не остана безразличен и доста страни започнаха дейности в помощ на потърпевшите и в избавителните действия.
Като част от филантропична акция Руското министерство на изключителните обстановки изпраща мобилна болница с лекари в Бейрут, с цел да помогне на потърпевшите от детонацията. Това оповестиха за ТАСС от пресслужбата на ведомството. Ще бъдат изпратени общо пет самолета.
Министерството на изключителните обстановки означи, че всички експерти ще бъдат оборудвани със специфични костюми и защитни средства, като се вземе поради епидемиологичната обстановка заради ковид.
Чехия пък ще изпрати група спасители в Бейрут, профилирани в намирането на хора под отломки. Първият вицепремиер и министър на вътрешните работи на страната Ян Хамачек разгласи това в обществените мрежи. " Отряд от 37 спасители, измежду които пет кучета, е подготвен да се притече на помощ на Бейрут ", сподели той. Отрядът чешки спасители ще лети до Бейрут в 16:00 ч.
Чешкият министър председател Андрей Бабиш назова детонацията голяма покруса, довела до голям брой жертви. " Готови сме да помогнем по всевъзможен вероятен метод ", сподели политикът.
Турция съобщи от своя страна, че е подготвена да даде цялата допустима помощ на Ливан в отстраняването на последствията от детонацията.
По-рано израелската войска съобщи, че " отсрочва спора " с Ливан. Израел изрази подготвеност за даване на филантропична и здравна помощ.
Канцлерът на Германия Ангела Меркел също даде обещание помощ.
По последни данни, вследствие на случая са починали над 100 души, повече от 4 000 са ранени.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР