След множество проучвания на психолози, те откриха, че докато спорим

...
След множество проучвания на психолози, те откриха, че докато спорим
Коментари Харесай

4 грешки, които допускаме при спор с половинката

След голям брой изследвания на психолози, те откриха, че до момента в който спорим с половинката си, демонстрираме дали тази връзка има бъдеще. В една връзка няма по какъв начин да няма проблеми или пък недоразумение от време на време, само че методът, по който реагираме на това, демонстрира доста. Определено позволяваме много неточности в тона и в метода, по който се държим до момента в който се караме с половинките си. Психолози откриха 4 неща, които двойките вършат при скандал. Според тях тези неща водят до разлъка в огромна част от случаите.

1. Критиката – в случай че критикувате половинката до момента в който се карате, несъмнено допускате огромна неточност. Градивната рецензия постоянно е потребна и не е проблем, само че съчетана с крясъци, тя става много нападателна. По този метод му заявявате, че в него има нещо отвратително и това го кара да се усеща зле. В подобен случай и той стартира да отвръща по-грубо на думите ви и абсурда става много по-мащабен. Вместо това се пробвайте допустимо най-ясно да опишете по какъв начин се чувствате. Поискайте от него това, от което се нуждаете, по допустимо най-милия и общителен метод. Замислете се какъв брой по-добре ще се чувствате, в случай че избегнете абсурда или най-малко той не е съпроводен от обиди и рецензии. Започвайки да критикувате половинката си, гарантирате и той да стартира да го прави, а това не постоянно приключва добре.
2. Презрение – в случай че се държите надменно, до момента в който спорите с половинката си и непрекъснато подхвърляте злобни насмешки, то несъмнено тази връзка няма бъдеще. Това демонстрира, че вие не държите задоволително на този човек и че връзката ви е изпълнена с пренебрежение един към различен. Също по този начин можете да бъдете сигурни, че по този метод го обиждате извънредно доста и го карате да се усеща доста зле. Не се фокусирайте единствено върху негативните черти на половинката си, наблегнете върху позитивните. Също по този начин не приемайте обидите за нещо обикновено, единствено тъй като сте се скарали заради някаква причина. Помислете какво харесвате в половинката си и мислете единствено за това, всичко ще е доста по-лесно.
3. Оправдавате се – в случай че макар че сте отговорна, продължавате да обяснявате и да отхвърляте виновността си, то вършиме огромна неточност. Това не работи в дълготраен проект и може да постави завършек на връзката ви. Ако в действителност имате виновност ще е много по-добре да се извините и да приемете, че е по този начин. Не се опитвайте да избягате от дейностите си, а застанете зад тях, половинката ви сигурно ще го оцени. Също по този начин се пробвайте да се поставите на негово място, може би ще разберете, че и той не се усеща изключително добре в тази обстановка. Ако имате силите да се извините, всичко ще бъде забравено до няколко дни. По този метод ще заздравите връзката си, ще покажете, че егото ви не е по-голямо от усещат ви към него и ще запазите връзките си.
4. Мълчанието – нормално се появява след спор, когато сте доста ядосани. Това обаче несъмнено не е вярно, тъй като сътрудникът ви се усеща отритнат, засегнат и предаден. Не бива да мълчите или пък да се вършиме на доста заети, единствено с цел да не говорите с половинката си. Само с диалог нещата сред вас биха могли да се наредят. По-добре ще е да помолите колегата си за малко време, през което да премислите добре нещата, както и той. Разговорът, който ще проведете по-късно, несъмнено ще е много по-съдържателен и може би няма да се стигне до скандал още веднъж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР