След множество критики, в последните няколко години Instagram и Facebook

...
След множество критики, в последните няколко години Instagram и Facebook
Коментари Харесай

Instagram увеличава минималния си дневен лимит

След голям брой рецензии, в последните няколко години Instagram и Фейсбук предложиха принадлежности за ограничение на времето в приложенията им.

И двете приложения за обществените мрежи на Meta имат настройки, които разрешават да се постави таймер - при Фейсбук минимумът е 5 минути на ден, при Instagram до неотдавна беше 10 минути.

Това е потребно както за деца, по този начин и за възрастни, които желаят да развият навика да употребяват приложенията по-рядко.

Instagram обаче е нараснал минималният предел, който могат да си слагат потребителите, на 30 минути, заяви Tech Crunch.

Това е направено без никакво публично пояснение, и е видяно от консуматори на платформата в последните дни.

Каква е задачата на смяната? Фейсбук демонстрира неотдавна спад на консуматори, само че Instagram е един от продуктите на Meta, което не престават да имат устойчиво развиване. В Instagram обаче от ден на ден хора гледат така наречен Reels - сбирка от видеа, а не нормалните постове, което води до по-малко показани реклами. Увеличавайки минималния предел, компанията се пробва да компенсира загубите.

Това е следващ образец за " стъпка напред - стъпка обратно " в политиките на Зукърбърг. През последните години компанията е постоянно подложена на критика, че знае за вредите, които използването на платформите им предизвиква на подрастващите. Опитите й да вземе някакви ограничения са шумно рекламирани, а ограничението на ефикасността на ограниченията по-късно се прави скрито.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР